Zwarte Pietendag op Sloten

[door Ed Bosse]

Zwarte Pietendag op Sloten

Het weer werkt nog niet echt mee, een druilerig regentje 8 graden en plassen op het asfalt. Op zaterdag 28 maart 2015 trotseren 35 recreatieve Flandriens de weersomstandigheden gedreven door een onweerstaanbare drang om de pedalen te geselen.

22 ronden of 1uur en 6 ronden koers waren voldoende om de renners om te toveren tot zwarte pieten, gezichten onherkenbaar, rugnummers niet te lezen, voorheen zou de jury een geweldige uitdaging hebben maar tegenwoordig hebben wij met My-Laps een onfeilbaar systeem dat elke renner herkent en na het passeren van de streep op de exacte positie rangschikt. Hebben wij dan geen jury meer nodig? Nou…nee! Deze schrijver dezes heeft al een aantal privélessen gekregen van het gouden duo Ger Schor (vandaag jarig, je mag hem feliciteren op facebook) en André Demeulenaere. Ik kan jullie vertellen er komt meer bij kijken dan op de entertoets drukken. Terug naar de koers.

Een echte koers van hollen en stilstaan, het peloton stond geen enkele ontsnapping toe, er waren zeker wel pogingen maar die werden binnen een ronde weer teniet gedaan. Roland Schutte probeerde met nog drie ronden te gaan een alles of niets poging. Hij probeerde in de laatste twee ronden een voorsprong van 100 meter verdedigen, maar moest het hoofd buigen toen de zware motoren aan de kop het tempo gingen bepalen.

Dit keer werd de sprintpiet Jeroen Slikker verslagen door de opper-sprintpiet Camiel Swart

De laatste ronde: een compleet peloton van  21 zwarte pieten moest sprinten voor de prijzen van Sint Nicolaas (Ger Schor). Dit keer werd de sprintpiet Jeroen Slikker verslagen door de opper-sprintpiet Camiel Swart, de altijd strijdlustige lange piet Job Heemskerck legde beslag op de derde plaats.

Uitslag recreanten
1.    Camiel Swart
2.    Jeroen Slikker
3.    Job Heemskerck

Fotografe Dolly die trouwens nog steeds in Sinterklaas gelooft, had de dag van haar leven en maakte prachtige foto’s. Je kunt het hele fotoalbum van de koers via deze link bekijken.