Zaterdag 18 april 2015: eindelijk zon!

[door Ed Bosse]

Zaterdag 18 april 2015: eindelijk zon!

Eindelijk blauwe lucht, zon, een noordelijke wind, 15 graden. Op een stoeltje uit de wind in de zon was het goed toeven langs het parcours op Sloten. Om 13:00 uur  staan 79 recreanten waarvan de meesten in de korte broek. Benen zo wit als melkflessen verwelkomen de eerste zonnestralen. Een koers waar ik kort over kan zijn, het peloton bleef bij elkaar, het tempo lag hoog maar niemand kwam weg. En dan ja hoor hij drukt zijn neus natuurlijk aan het venster als het om een pelotonsprint gaat……….

Uitslag recreanten;
1.    Jeroen Slikker
2.    Camiel Swart
3.    Rick van Hemert

Bij de licentiehouders 156 renners aan het vertrek onder deze renners een tandem met als bijrijder een slechtziende. Ook hier diverse uitlooppogingen die niet verder reikte dan een ronde. Maar dan toch met nog zes ronden te gaan zien wij, zoals Ger Schor onze speaker en wedstrijdleider verwoorde twee en een halve man op kop. De tandem en Rene Kaslander die een gaatje slaan van 27 seconden en dit weten vast te houden tot het eind. Ondanks dat onze voorzitter met de mannen van de tandem had afgesproken dat zij zich niet met de koers zouden bemoeien gebeurde dit wel. Vreemd genoeg heeft niemand protest ingediend dus de uitslag bij de Elite is geworden

1.    Rene Kaslander
2.    Roel Scheij + co-pilot
3.    Yorick Bos

De mooiste sprint van de dag was weggelegd voor de 40+
1.    Erwin Kistemaker
2.    Gert Dijkstra
3.    Rolf Hendriks

Bij de 50+ werd het een sprint om de ereplaatsen 2 en 3 want onze Marcel Kamerling sluw en sterk als hij is sloop in een groepje elite renners mee die zich ligt hadden afgescheiden van het peloton en pakte zo de hoofdprijs.
1.    Marcel Kamerling
2.    Maurice Willems (in het tenue van een co-sponsor )
3.    Dinko Valerio

De nieuwelingen maakten er een fotofinish van, natuurlijk hoeft de foto niet meer want wij hebben My-Laps.
1.    Leon Buijs
2.    Friso van Diemen
3.    Bob Markus

Bij de dames geel is en blijft Lisanne Immerzeel ongenaakbaar in de sprint.
1.    Lisanne Immerzeel
2.    Rachelle van der Griek
3.    Iris Siemons.

De foto’s van deze dag staan hier op onze Facebook pagina.