Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

2e editie WVA's Wielercafé op 28 april met grote namen

[door Marco Postma]

2e editie WVA’s Wielercafé op 28 april met grote namen (Niki Terpstra is erbij!)

Zaterdagavond 28 april organiseert WV Amsterdam wederom WVA’s Wielercafé. In deze tweede editie van WVA’s Wielercafé pakt onze club uit met grote namen. NOS-verslaggever Gio Lippens is de presentator van de avond. Wielerfotograaf Wessel van Keuk en zijn vaste motard Jos Verschuur komen langs. Wielerjournalist Léon de Kort is er ook, samen met één van de hoofdpersonen uit zijn nieuwe boek. Dat is Niki Terpstra, die een paar weken geleden de Ronde van Vlaanderen op formidabele wijze won! Verder geeft ook Amstel Gold Race organisator Leo van Vliet acte de présence!

De avond start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en duurt tot 23:00 uur. Plaats van handeling: ons eigen clubhuis op het parcours van Sloten!

Hij is natuurlijk al regelmatig te bewonderen op ons parcours maar op 28 april is Niki Terpstra ook van de partij in ons Wielercafé. Een paar weken geleden won hij de Ronde van Vlaanderen. Eerder in het voorjaar won hij op even indrukwekkende wijze Le Samyn en de E3 Harelbeke. Niki is één van de hoofdpersonen uit het nieuw boek “Monumenten van de Lente” van Léon de Kort.

De presentator van de avond is niemand minder dan de wielerverslaggever van de NOS: Gio Lippens! Aanvankelijk was Gio bij de NOS atletiekspecialist. Sinds 1993 geeft hij verslag bij het wielrennen. Hij is sindsdien de vaste commentator van Radio Tour de France.

Een andere gast die we hierbij bekend maken is oud-wielerfotograaf Wessel van Keuk. Deze van oorsprong Amsterdamse huisschilder reed meer dan twintig jaar mee als fotograaf op de motor in Tour de France, de Giro d’Italia en alle grote internationale wielerklassiekers. Wessel is een vat vol anekdotes en een geboren verteller!

Heeft Leo van Vliet een introductie nodig? Oud-beroepsrenner met een erelijst om u tegen te zeggen (Touretappe en Gent-Wevelgem). Tegenwoordig is de spraakwaterval organisator van de Amstel Gold Race. Ook was hij jaren de bondscoach van de Nederlandse profs.

Ook Léon de Kort zal acte de présence geven. Léon heeft al meer dan 30 Tour de Frances op de teller staan, onder meer als journalist voor het Algemeen Dagblad. Daarnaast heeft hij talloze boeken zijn naam staan waaronder zijn afvalproject Elke dag een uur: van vet naar fit in 365 dagen. Over zijn laatste boek Monumenten van de lente gaan we het die avond zeker hebben. Inmiddels is bekend dat Léon een hoofdpersoon uit zijn boek zal meenemen: het gaat hier om ‘vriend van WVA’ Niki Terpstra die een paar weken geleden de ronde van Vlaanderen won.

Motard Jos Verschuur is al jaren lang een vaste waarde als in het profwielrennen. Als zeer getalenteerde amateur renner, bij de Gazelle-Vredestein ploeg van Ben van Erp, stond Jos op het punt beroepsrenner te worden toen het noodlot toe sloeg. Een zware valpartij waar bij hij zelfs op het randje van de dood zweefde zetten een zwarte streep door zijn wielercarrière. Zijn droom, van een profcarrière, viel in duigen. Jos kon hierna zijn weg in de maatschappij moeilijk vinden. Via een zeer bekend Amsterdams motorclubje wakkerde de liefde voor motoren aan. Als ook de wielerbacil weer begint te kriebelen leidt dit tot een nieuwe carrière. Met zijn wielerkennis, koersinzicht en fabuleuze stuurmanskunst weet hij zich op te werken tot één van de beste motards in dit zeer gesloten deel van de wielerwereld. Kortom een man met een verhaal, die jullie een inkijkje kan geven hoe het er in het peloton werkelijk aan toegaat.

Meld je alvast aan voor deze avond