Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

2e editie WVA's Wielercafé op 28 april met grote namen

[door Marco Postma]

2e editie WVA’s Wielercafé op 28 april met grote namen

Zaterdagavond 28 april organiseert WV Amsterdam de wederom WVA’s Wielercafé. In deze tweede editie van WVA’s Wielercafé pakt onze club uit met grote namen. De eerste grote naam is alvast de presentator van de avond. Dat is niemand minder dan de wielerverslaggever van de NOS: Gio Lippens!

Aanvankelijk was Gio bij de NOS atletiekspecialist. Sinds 1993 geeft hij verslag bij het wielrennen. Hij is sindsdien de vaste commentator van Radio Tour de France.

Gasten tijdens de tweede editie van WVA’s Wielercafé

Een andere gast die we hierbij bekend maken is oud-wielerfotograaf Wessel van Keuk. Deze van oorsprong Amsterdamse huisschilder reed meer dan twintig jaar mee als fotograaf op de motor in Tour de France, de Giro d’Italia en alle grote internationale wielerklassiekers. Wessel is een vat vol anekdotes en een geboren verteller!

Ook hebben wij twee bekende wielerjournalisten uitgenodigd. Telegraaf journalist Raymond Kerckhoffs gaat er alles aan doen om van de partij te zijn. De kans is aanwezig dat Rayond al eerder moet afreizen naar Israël waar nog geen week later de Giro D’Italia van start zal gaan. Is hij echter die avond nog in Amsterdam zal hij zeker aanschuiven!

Ook Léon de Kort zal acte de présence geven. Léon heeft al meer dan 30 Tour de Frances op de teller staan, onder meer als journalist voor het Algemeen Dagblad. Daarnaast heeft hij talloze boeken zijn naam staan waaronder zijn afvalproject “Elke dag een uur: van vet naar fit in 365 dagen“. Over zijn laatste boek “Monumenten van de lente” gaan we het die avond zeker hebben. Maar de kans is zelfs aanwezig dat hij een hoofdpersoon uit zijn boek zal meenemen…

Motard Jos Verschuur is al jaren lang een vaste waarde als in het profwielrennen. Als zeer getalenteerde amateur renner, bij de Gazelle-Vredestein ploeg van Ben van Erp, stond Jos op het punt beroepsrenner te worden toen het noodlot toe sloeg. Een zware valpartij waar bij hij zelfs op het randje van de dood zweefde zetten een zwarte streep door zijn wielercarrière. Zijn droom, van een profcarrière, viel in duigen. Jos kon hierna zijn weg in de maatschappij moeilijk vinden. Via een zeer bekend Amsterdams motorclubje wakkerde de liefde voor motoren aan. Als ook de wielerbacil weer begint te kriebelen leidt dit tot een nieuwe carrière. Met zijn wielerkennis, koersinzicht en fabuleuze stuurmanskunst weet hij zich op te werken tot één van de beste motards in dit zeer gesloten deel van de wielerwereld. Kortom een man met een verhaal, die jullie een inkijkje kan geven hoe het er in het peloton werkelijk aan toegaat.

De scouts van onze club reizen momenteel de koersen af en voeren besprekingen met mogelijke andere gasten. We verwachten later deze week een nieuwe gast te kunnen bekendmaken.

Meld je alvast aan voor deze avond