Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA traint 1e jaargang sessie 2

Vrijdag 22 april 2022,

Hans heeft weer een mooi gebalanceerde training uitgedacht. Ruim 35 man en vrouw staan vol verwachting rond de hoofdtrainer om te horen wat ze gaan doen. Eerst in 2 groepen 2 aan 2 van kop afgaan en vervolgens in de ‘bekende’ 4 groepen aan stuurvastheid en contact-anticipatie werken. Allemaal heel gevarieerd en er zit een lekkere flow in de training. Natuurlijk kan het technische gedeelte niet eindigen zonder uitvoering van de wet van Leijnse: waaierrijden.

Die 30 seconden inspanning duren steeds langer

Het conditionele deel van de training bestaat uit de gewenste en gevreesde HIT. 30-30 10x en dan 3 minuten rustig fietsen en vervolgens nog een keer 10 van die zalige 30-30. Iedereen doet zijn best en merkt dat hoge trapfrequentie zonder zadel-stuitering toch lastig is. En men ervaart dat 30-30 de eerste keer heel anders aanvoelt dan de 20ste. Die 30 seconden inspanning duren steeds langer en die rustperiode steeds korter.

Na het fysieke deel eindigt de avond met basistheorie over trainen. Natuurlijk is het uitgangspunt plezier op de fiets. Of je nu fit wil blijven of worden, harder wilt fietsen of over koersjes nadenkt, bewuster trainen is dan wel handig. Een deel van de besproken theorie zal ook in de komende trainingen worden uitgevoerd: prikkelen van de verschillende energiesystemen. Zo wordt theorie praktijk en daar gaat het om, lekker fietsen!

Vast onderdeel van de avond is dat de trainers nog een nabespreking houden en Hans geeft dan ook aan wat hij voor de volgende keer in zijn hoofd heeft.

Een interessant fenomeen is dat de trainers zelf de volgende dag in de clubkoers ook beter presenteren (of lijkt dat maar zo?).

————————————-

Toevoeging redactie:

trainer Rob 2e bij de Trimmers

trainer Hans 2e bij gele nummers 15;00 koers