Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA TRAINT 15 april 2022, een verslag van trainer Bohte

 

Een nieuw initiatief van de WVA: WVA traint de (beginnende) racefietser. Het idee is even eenvoudig als briljant, namelijk in 6 trainingen werken aan de conditie, techniek met de basic theorie van het wielrennen en trainingsleer. Het WVA-parcours leent zich bij uitstek voor het initiatief, strak breed asfalt met wat flauwe bochten.

Hans Leijnse is de hoofdtrainer die de grote lijnen van de training en theorie uitzet. Hij wordt geassisteerd door Ed Bosse, Bart van Breemen, Ello van Gelderen en Rob Bohte. Kortom een dreamteam waar ook de meer gevorderde renner training van zou willen krijgen (is dit een hint?).

het is nu al een succes!

Zoals zo vaak bij een nieuw initiatief is het de vraag of het wel of niet aanslaat. Spoileralert: het is nu al een succes! Aanmeldingen stromen binnen en op vrijdagavond 15 april staan 39 deelnemers met open mond te luisteren naar de hoofdtrainer. Hans heeft voor deze 1e training naast gebruikelijke huishoudelijke mededelingen en uitleg/ regels over veiligheid een mooi programma opgesteld. Eerst 2 aan 2 rijden en-groupe met aflossen en dan blijkt direct dat we een dankbare groep fietsers hebben…hier kan heel wat geleerd worden .

Vervolgens rijdt men een individuele tijdrit over 1 ronde (dit om groepjes te vormen van min of meer gelijk niveau).

de 1e wet van Leijnse: dubbele waaierrijden

De volgende oefening behelst het uitvoeren van de 1e wet van Leijnse: dubbele waaierrijden. Na de theorie, subliem uitgelegd door… , rijden 4 groepen 4 rondjes. Het sluitstuk is kennismaking met een HIT-training. De oefening bestaat uit een pyramide van 10-10/ 20-20/ 30-30 en weer terug op een licht verzet. Daarna hetzelfde op een zwaar verzet.

 

De training eindigt met een presentatie van Hans die op didactisch verantwoorde wijze de theorie van de 1e training uitlegt. Iedereen verlaat het clubhuis enthousiast, het is nu al een succes: de WVA traint!

Nb. ook dank aan Barend Cerneus voor de foto’s en wat hand en spandiensten.