Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA-traint 1.5 Vrijdag de 13e….trainen trainen trainen

WVA-traint 1.5

Vrijdag de 13e….trainen trainen trainen

Hans tart het noodlot niet op een dag als vandaag. Geen technische foefjes, scherpe bochten, body2body contact of andere fratsen die tot valpartijtjes kunnen leiden.

Hans kiest voor LABEUR… eerst waaierrijden om de spieren op te warmen. Vervolgens op basis van de tijdrit tijden van de entreetoets, in duo’s ieder 1 ronde op kop en dat 3 of 4 maal. Een VO2max training die een aanslag op het hart-long-vaatstelsel is.

een aanslag op het spier-pees- apparaat

Vervolgens een bergtraining simulatie: 4 tot 6 rondjes met trapfrequentie van rond de 70 stoempen ( ook zeer zinvol voor de trainers aangezien het Lumini-trainingskamp daagt). Een dergelijke krachttraining is, zonder dat je het in de gaten hebt, een aanslag op het spier-pees- apparaat.

op nieuw het uitvoeren van de 1e wet van Leijnse

Het laatste blok van de training is op nieuw het uitvoeren van de 1e wet van Leijnse, dubbele waaierrijden. Nu is de opdracht om de snelheid per ronde op te bouwen. Het te verwachten ongemak vindt na 2,5 ronde plaats. De waaier wordt erg onrustig door niveauverschil en dan weet de leerling nog niet hoe dat op te vangen. Hans heeft dat na afloop nog even uitgelegd. Of, Het wordt een enkele waaier of, je laat de ‘snokkers’ doorrijden in de wetenschap dat die later toch worden opgeveegd door de dubbele waaier.

Ello sluit de avond af met informatie over de app die elke renner beter maakt: JOIN.  https://join.cc/nl/

Aangezien Ello als voorbeeld steeds zijn eigen data toont, wordt het mij weer duidelijk waarom hij de Terminator heet.

De WVA traint sessies worden de komende 2 weken gepauzeerd vanwege het Lumini trainingskamp waar andere wetten gelden dan die van trainer Leijnse. De wetten van il Campionissimo gelden daar 1 week lang: onrechtvaardig en onnavolgbaar.

door trainer Rob