Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA Tijdritcompetitie #3 – 40km

Het was weer een schitterende avond op Sloten en dit keer zat het weer enorm mee. We reden een 40km tijdrit. Voor vele van ons ‘het magische uur’ met als doel om onder dat uur te blijven. Dat lukte ook voor veel deelnemers en de omstandigheden op het parcours leken gunstig. Veel deelnemers die in maart meereden met de 20km tijdrit haalde nu een hogere snelheid op de dubbele afstand.

In de elite/belofte categorie is de grens van een uur geen uitdaging en werden tijden rond de 50 minuten gereden. In de categorie ‘Brian Megens’ deed slechts 1 deelnemer mee, hij heet Brian Megens en werkte in iets meer dan 3 kwartier de tijdrit af door met een gemiddelde snelheid van ruim 52km/u het circuit rond te blazen.

Al snel ging er gefluister over het parcours van mensen die dachten er iemand met een elektrische motorfiets over het circuit reed, anderen waanden zich in de matrix en dachten dat er een glitch in het systeem zat omdat het normaal gesproken onmogelijk is om op een circuit van 2,5km 4x ingehaald te worden door dezelfde renner. Ik hoorde zelfs één toeschouwer suggereren dat Remco Evenepoel anoniem meedeed op Sloten. Alle roddels werden in de kiem gesmoord toen de renner in het rood-wit-blauwe snelpak klaar was met fietsen en rustig de tijd nam om even na te praten met de andere deelnemers. Dank voor de demonstratie tijdrijden en veel succes bij het NK volgende week Brian!

De daguitslagen vinden jullie terug op onze MyLaps pagina.

We hopen jullie weer te zien op onze volgende tijdrit op 30 juni voor een race over 15km.

Klassement na 3 tijdritten

Foto: Herman Sieval