Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA tijdrit competitie in het nieuws

Komende weken vind je op Fiets.nl een reeks van vijf artikelen over tijdrijden voor amateurs. Ronald legt uit wat er zo leuk aan is, hoe je ermee kunt beginnen en hoe je er misschien zelfs wel goed in wordt. Vandaag deel 1!

geliefde clubparcours Sloten (Amsterdam) wel een tijdritcompetitie georganiseerd

In het voorjaar 2021 was er nergens koers te bekennen ivm de Covid lockdown, maar werd er op mijn geliefde clubparcours Sloten (Amsterdam) wel een tijdritcompetitie georganiseerd. Met een simpele opzet zonder officials, jury, starttijden of iets dergelijks. Door gewoon het timingsysteem aan te zetten kon iedereen met een chip op eigen gelegenheid 4 of 8 rondes rijden en werd er automatisch een klassement gemaakt. Vol goede moed schroefde ik een opzetstuurtje op mijn koersfiets en stelde mezelf tot doel om minimaal 40km/u te rijden over 10 kilometer (4 rondes). Ongelofelijk hoe intens diep ik ben gegaan. Met een grote lach op mijn gezicht stond ik bij mijn vrouw en dochter uit te puffen, “dit is het!” dacht ik. En zo was mijn liefde voor tijdrijden geboren.

Zie hier het complete artikel:

Tijdrijden: Zo begin je ermee!