Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

WVA seizoensafsluitingsdag 8 oktober 2023

WVA seizoensafsluitingsdag 8 oktober 2023 verslag door Rob Bothe.

Kidsrace, gentlemenskoers = koppel tijdrit en laatste rit in lijn van het seizoen, het zijn de bekende ingrediënten van de 2e zondag van de maand oktober. Ik hoor dat de kidsrace weer enkele kampioenen in de dop heeft opgeleverd, maar vooral heel veel fun is geweest. En de koppeltijdritkoers een prooi is geworden van de heren Abraham/ Hailemariam, hulde heren.

Vervolgens staat de rit in lijn op het menu. Een aantal WPGA-junioren? (ik kan het niet geloven zo hard rijden deze jonge mannen, of zijn het toch U23 renners), Daniel Abraham, Merih Hailemariam ( ja de heren van de TT), Koen Polder, Kenny Nijssen en nog aantal hardrijders staan aan de start. Het is direct bal, kolere wat wordt er gesnokt, als dat maar goed gaat, je wilt natuurlijk niet gelost worden op zo’n laatste dag. In mijn oude mannen categorie zijn met name Ralph Greupink en Frank Nijssen de toppers, mannen die ook gewoon hard meerijden en niet vies van een ontsnapping zijn, noch angst hebben voor een sprintfinale.

Het lukt 3 man weg te rijden, en ja dat zijn de 2 eerdergenoemde heren van het TT-podium en Fedor Hes, een 50+ coureur die nooit afgeeft en vreselijk hard rijdt. In het peloton blijft het holle en stilstaan met een vrij grote groep die wegsluipt op circa 5 ronden voor het eind vd 60+-finale, en ja Frank Nijssen heeft zich met speels gemak in die groep gemanoeuvreerd.  Als dat maar goed afloopt. Uiteindelijk wordt op 1,5 ronde voor het einde van mijn finale die groep teruggepakt en kunnen we sprinten voor de podiumplekken voor geel en roze= de dames.

Daarna volgt het bekende procedé en sprinten de rode, vervolgens de zwarte en tenslotte de witte nummers af. De uitslagen zijn te vinden op mylaps (Klassementen – WV Amsterdam), de numero uno’s zijn: Bianca vd Hoek, Ralph Greupink, Fedor Hes, Sebastian Sebregts en Daniel Abraham.

De podiumceremonie wordt in stijl door Ed Bosse begeleid, wat een schallende stem heeft deze man toch, met Sofia Backer als ronde-dame (en cateringtijger en fervente fan van papa Jos). Hierna volgt een andere traditie; het schijnt dat met name sprinters heel veel kracht putten uit deze koolhydraat bron bv  Arjan Vonk en Bart van Breemen  sprinters pur sang en  de absolute WM3-leiders. Enkele hardrijders blijven ook nog napraten; zeer vermakelijk en ook informatief vertellen Daniel en Koen hoe je tot grote fietshoogte kan komen: PLEZIER. En zo is het maar net. Bart en Arjan heffen hier het glas op.

Rest nogmaals de vrijwilligers van de WVA hartelijk te danken want zij maken het mogelijk dat er gekoerst kan worden. Op naar het wegseizoen 2024 en voor de moddermannen en -vrouwen, de rechte en kromme sturencompetitie 2023/2024/.