Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Volledig WVA podium bij Oranjeronde 2023

De Oranjeronde van afgelopen donderdag vormde het decor van een bijzondere dag in de geschiedenis van onze mooie club. Want op die dag werden de plaatsen één, twee en drie bij de masterskoers bezet door WVA-renners John Oudshoorn, Marco Postma en Erwin Kistemaker.

Een paar dagen later zit voorzitter Ello van Gelderen nog steeds boven op een roze wolk: ‘Geweldig nieuws voor de club. Dit zijn niet geheel toevallig precies drie renners die zich de afgelopen tijd in vorm hebben gereden in de avondkoersen. Daar hebben zij het conditionele fundament gelegd en daar hebben ze hun sprintsnelheid aangescherpt.’

Ello van Gelderen: ‘Zelf kon ik helaas niet aan de start staan omdat ik op de honden van mijn zus moest passen. Toen ik het nieuws hoorde ben ik wel meteen in de archieven van de club gedoken om te zien of er in het verleden in een KNWU-koers al eens vaker sprake was van volledig WVA-podium. Ik ben nu inmiddels bij het jaar 1965 en ik heb nog niets kunnen vinden!’

Kom ook koersen

Ello van Gelderen: ‘Het zou mooi zijn als we als club deze lijn kunnen doortrekken. Ik roep alle leden daarom op om te komen koersen op de maandagavond en de woensdagavond. Dat zijn prachtige trainingskoersen die plaatsvinden in een sportieve sfeer. En heel belangrijk, met sterke koersverhalen na afloop in de kantine.’

Uitslag Oranjeronde 2023
  1. John Oudshoorn
  2. Marco Postma
  3. Erwin Kistemaker