Zuidwester wind kracht 6

[door Rob Bohte]

Wind uit het zuidwesten kracht 6

Droog, 15 graden en wind uit het zuidwesten met kracht 6. Kortom het WV Amsterdam clubkoersje op zaterdag 9 mei kon weleens pittig 1,5 uurtje voor uw verslaggever ter plekke worden. Een peloton van circa 85 man aan de start waaronder Brian Bulgac in het zwart gele tenue van de Lotto-Jumbo ploeg (oef alle ballen verzamelen…).

Wat verwacht werd gebeurde ook: een aantal uitlooppogingen, uw vlijtige 50+ reporter probeerde het ook een paar keer. Achterop het parcours en richting ‘the slope of Sloten’ want daar kwam de wind het meest van zijkant kop. Na ongeveer 35 minuten zag ik ze wegrijden. Een groep van man of 10 met één rood nummer. Dat was Martin Hoefakker, knappe prestatie. Zoonlief reed ook mee en die reed uiteindelijk nog naar z’n pa toe. Deze groep bleef weg. In het peloton werd door ALLE nummers gewacht, ja gewacht op wat Brian Bulgac zou gaan doen. Brian had een trainingsopdracht en die luidde rustig veel kilometers maken. Kortom een echte poging om de kopgroep terug te halen kwam niet van de grond. Inmiddels was het peloton wel in twee stukken gebroken.

Na het afsprinten van de gele nummers mocht ik me opmaken voor 3 rondes met de andere rode nummers. Een deel was in het tweede peloton beland, maar dat vond ik niet zo erg 😉  Na toch nog enige onduidelijkheid of we in de laatste ronde zaten of niet, maakt ik me op voor de sprint. Jan de Nijs zat in de laatste bocht voor de finish in tweede wiel. Op kop reed een sterke renner uit Lisse (Toon Houtekamer) en ik zat in wiel van Jan. Jan ging aan en bij elke trap reed hij van me weg. Jan 2, uw reporter 3 en Pieter Visser 4. Werd het toch nog een ‘WVA=sprintje’. Martin zat toen al aan de hersteldrank.

Uw reporter was te moe om de verdere strijd goed te kunnen volgen. Duane van der Geld (de Anton Corbijn onder de wielerfotografen) schoot afgelopen zaterdag nieuwe kunstwerken. Bekijk het hele album hier.

12 mei 5 banentoernooi bij ASC Olympia… onze buurtjes… start om 19.00