Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

'Wegkletsen' met Wessel van Keuk bij Ger Bikes op 28 mei

[door Marco Postma]
'Wegkletsen' met Wessel van Keuk bij Ger Bikes op 28 mei

‘Wegkletsen’ met Wessel van Keuk bij Ger Bikes op 28 mei

Wielerfotograaf en vriend van WVA heeft er een punt achter gezet. Althans, achter zijn carrière als wielerfotograaf. Jarenlang was Wessel in koers op de motor. En in koersen als de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Milaan Sanremo maakte hij de mooiste foto’s. En verhalen, daar heeft ie er net zo veel van!

De mooiste foto’s en de leukste anekdotes staan in zijn boek ‘Wegkletsen’. Op zaterdag 28 mei wordt het boek bij Ger Bikes (Brink 26, Amsterdam) aan de Amsterdamse wielerwereld gepresenteerd. Gewoon langskomen om een babbeltje te maken of het boek te kopen (€19,50). En Wessel zet er gerust een zwierige handtekening in!

Wessel komt samen met Motard Jos Verschuur, acte de présence geven bij Ger Bikes. Zij zijn er van 13:00 uur tot 17:00 uur aanwezig in de winkel. (Wil je het boek eerder bestellen? Dat kan via www.wegkletsen.nu)

Wegkletsen

Als jongen droomde Wessel van Keuk (Amster­dam, 14-10-1959) over de Tour de France, de wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Hij bereikte het allemaal… alleen niet als wielrenner, maar als fotograaf, van jongs af aan een hobby van hem.

Hij werd pas staffotograaf bij Fotopersburo Cor Vos nadat hij eerst had gepoogd om zelf een wielercarrière op te bouwen. Dat bracht hem tot in Tahiti. Aan zijn avontuurlijke leven kwam geen einde. Hij werd verzorger van Gerrie Knetemann in de zesdaagsen, geluidsman in Amerika bij Mart Smeets, huisschilder bij Frank Rijkaard in Monaco en cameraman in een helikopter voor SKY Chanel in Zwitserland.

Maar bovenal was hij fotograaf bij wieler­wed­strijden, alle belangrijkste koersen, die er maar zijn. Daarvoor zwierf hij over de gehele wereld. Een afwisselend leven, dat hem naar de mooiste plekken bracht en waardoor hij in contact kwam met de meest bijzondere mensen. Door zijn positieve instelling en Amsterdamse humor raakte hij in doldwaze situaties.
De ziekte fibromyalgie is er de oorzaak van dat hij het in 2015 wat rustiger aan moest gaan doen. Gelukkig ziet hij aan elk zwart wolkje een gouden randje en besluit zijn avonturen op papier te zetten aangevuld met zijn geschoten fotomateriaal. Bijzondere en aparte foto’s met vaak een verhaal achter en details over de beelden. Dichterbij dan dit komt u niet bij het peloton. In dit boek maakt Wessel van Keuk duidelijk, dat niet alleen soms de renners op straat liggen, maar ook de humor.