Wattbike bezoekt WVA: een verslag

[door Ed Bosse]

Wattbike bezoekt WVA: een verslag

Hoog geëerd publiek komt dat zien en vergaap u aan de Wattbike en de mogelijkheden die deze te bieden heeft. Ja, vandaag hadden wij het promotieteam van de Wattbike op visite bij de wielervereniging Amsterdam. Maar wat kan je nu met zo’n Wattbike?

Wattbike Allround

De Wattbike Allround trainingen zijn geschikt voor sporters die doorgaans een of twee uur trainen. Misschien bereid je je voor op cyclosportieve evenementen die niet superlang zijn, of rondjes Rondehoep met je vrienden. Er worden veel verschillende trainingsvormen aangeboden met veel variatie in duur van de intervallen en intensiteit. Zo bereid je je optimaal voor om eind maart de weg op te gaan en je fietsclub te verbazen. In de Wattbike Allround trainingen vind je veel serieuze recreatieve wielrenners, maar ook andere sporters, zoals roeiers en schaatsers.

Wattbike Tri/Endurance

Bereid je je voor op evenementen of tochten die meer dan drie uur duren? Je wilt bijvoorbeeld de Amstel Gold Race prettig uitfietsen, of rijdt een lange afstand bij een andere cyclosportieve. Bij de Wattbike Endurance trainingen is absolute topsnelheid van minder belang dan een goede duurconditie. Er wordt gedoseerd getraind, maar uiteraard wel gezweet. Dit zijn ideale trainingen voor wielrenners met ambitie voor langere evenementen of triatleten die halve of hele afstanden ambiëren. Maar ook roeiers en hardlopers die variatie in hun trainingen willen houden, werken zonder risico op blessures aan hun conditie. Deze trainingen zijn ook zeer geschikt als je een individueel trainingsprogramma volgt en zeker wil zijn dat je op deze trainingsdag niet verzuurt.

Wattbike d’Huez

De Wattbike d’Huez trainingen zijn trainingen gericht op klimmen. Als je komend seizoen in de Ardennen, Alpen, Pyreneeën of andere serieuze bergen gaat fietsen, dan is dit de training voor jou. Om succesvol in de bergen te fietsen heb je in eerste instantie een goede conditie nodig. Daar werken we aan. Maar we fietsen ook intensievere stukken met een lage cadans en stevige weerstand, om het klimmen zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen.

Wattbike HIT (High Intensity Training)

Pittig! Wattbike HIT is speciaal voor wielrenners en andere sporters die concrete prestatiedoelen hebben voor evenementen met hoge snelheden, sprints en demarrages. Denk aan een proloog of wielertijdrit, roeiwedstrijden over twee km en triatlon sprint. Er worden regelmatig intervallen gedaan (30 sec tot 8 min). Competitie wordt niet geschuwd. Ideaal voor sporters die in het weekend wedstrijden hebben en na wat rust weer klaar zijn om op dinsdag of woensdag zwaar maar verantwoord te trainen. Deze training kan een mooie aanvulling zijn op de Wattbike Tri/Endurance Training.

Meer weten over Wattbike? Kijk op Wattbike.nl of bel 020 – 337 71 36 of stuur ze een mail: info@wattbike.nl