Vormcrisis

[door Ed Bosse]
Vormcrisis

Vormcrisis

Het hoge woord is eruit: ill campionissimo lijdt aan een ernstige vormcrisis, nadat veertien dagen geleden de eerste voortekenen zich aandienden tijdens de wedstrijd bij Excelsior in Haarlem waar ill campionissimo lijdzaam moest toezien hoe de achterwielen van het peloton een steeds grotere afstand namen van zijn voorwiel en was het zaterdag 4 april op het snelle parcours van Sloten de eerste halve ronde op kop voldoende om de benen te laten ontploffen.

Welke judas flikt dit? Of moet ill campionissimo zijn hand in eigen boezem steken? Heeft hij zijn beproefde trainingswijze verloochend in de veronderstelling dat hij het vege lijf moet onderwerpen aan een andere prikkel om beter te worden? Boze tongen beweren dat hij al weken bezig is zijn onderdanen te onderwerpen aan een meedogenloze training, al weken loopt hij vier avonden in de week 500 trappen op om zijn onderdanen voor te bereiden op de Giro lago di Garda.

Het vertrouwen in deze aanpak heeft bij ill campionissimo een aardige deuk opgelopen, zodanig dat hij op 1e paasdag in alle vroegte op zijn fiets de godverlaten Flevopolder is ingereden op zoek naar zijn goede benen. Wie verlost ill campionissimo uit zijn lijden? Onderweg is het zelfs zo erg dat zijn eigen schaduw nog voor hem uit blijft rijden, alleen de Heer kan hem uit zijn lijden verlossen, dan als een geschenk uit de hemel hoort hij een stem die zegt, “twijfel niet mijn zoon heb vertrouwen, ik schenk je supercompensatie, je zal een onuitwisbare indruk maken op de concurrentie tijdens de Giro lag di Garda,” Aan het eind van de eindeloze weg door de polder slaat ill campionissimo links af, zijn schaduw achter hem latend, godzijdank!