Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

VERSLAG ZESDE RECHTE – KROMME STUREN KOERS OP SLOTEN DOOR HANS LEIJNSE

De uitbreiding naar Terra Incognita Olympia

Zaterdag 20 november 2021, de rechte en kromme sturen race. Het was een prachtige cross dag met een mooi droog parcours! Het verdict valt vandaag in drie delen uit te splitsen. De uitbreiding van het parcours, de veel te lange wedstrijd en de strijd Bosse/Leijnse, spoiler! (2-2)

Afgelopen woensdag is er weer een middag lang gesleuteld aan de uitbreiding van het rondje. De lengte is nu 4 kilometer, toch ruim een kilometer meer dan het parcours van de vorige weken. We gaan de brug over richting het cross deel van Wieler vereniging Olympia. We rijden in een strakke lijn helemaal door tot ver voorbij de turnhal op weg naar het “No mans Land” het verste deel van het parcours helemaal aan de noordkant van het Sportpark. Daar waar al jaren geen sterveling is geweest.  Na een draai van 180 graden gaan we met veel geslinger terug naar de brug en rijden we meanderend over “Terra incognita Olympia”. De term Incognita slaat dan vooral op de bekendheid bij de leden van voornoemde vereniging deze blonken allemaal uit in afwezigheid bij het aanleggen. De WVA heeft het in kaart gebracht, bouwrijp gemaakt en er uiteindelijk een puik stukkie parcours aangelegd.

Verder was er vandaag veel commentaar op de jury. Er zijn vandaag, net als in de voorgaande weken, 5 ronden gereden. De jury had geen rekening gehouden met de verlenging van het parcours. Het resultaat was dat een merendeel van de deelnemers 70 minuten koers heeft gereden. Bij crossen is dat meer dan een uur op 95% van je HFmax. Voor de gemiddelde 50+er natuurlijk een niet meer te verantwoorden belasting. Vandaar de veel gehoorde kreet “Als het volgende week weer zo lang is kom ik niet ???”

De Master der Masters……. reed vandaag mee, Pierre Deen

Enig begrip voor de jury was er wel. De Master der Masters……. reed vandaag mee, Pierre Deen en als Pierre zo fris als een hoentje na drie ronde al heel snel als eerste doorkomt dan begin je als jury natuurlijk te twijfelen over de lengte van de wedstrijd. Maar goed er is een hartig woordje gesproken en de jury beloofde beterschap voor volgende week.

En dan het slotakkoord van de dag, de strijd Bosse/Leijnse. Dit tweetal niet toevallig ook verantwoordelijk voor de laatste uitbreidingen van het rondje. Het begon al voor de start met een heuse staredown. En in het clubhuis verscheen een speciaal door Bosse ingehuurde Mental coach die voor de nodige ondersteuning ging zorgen. Leijnse, voorgaande koersen steeds klagend over zijn tractor banden. Deze week heeft hij de fiets uitgerust met een nieuw stel snelle banden. Dezelfde banden die Mathieu (MvdP) ook gebruikt. 

Met andere woorden Bosse en Leijnse waren vandaag voor de volle 100 procent gemotiveerd.

Leijnse pakte daar telkens zo’n 50 meter voorsprong

Maar dan de wedstrijd. Al ver voor het startschot stond Bosse strak gespannen vooraan op de startstreep. Op het moment van het startschot sprintte hij op kop van het hele peloton als eerste het veld in. Hij was zich natuurlijk als geen ander bewust van zijn zwakke kant, het klimmetje tegen de brug op. Leijnse pakte daar telkens zo’n 50 meter voorsprong en als je dan even meerekent 5 ronden elke ronde op de heen en terug weg op en af is dan al snel 500 meter verschil in het voordeel van Leijnse. Dat maakt zelfs de technisch sterke Bosse op dit droge rondje niet meer goed. Stand 2-2 Voor het gemak tellen we het verlies punt van Bosse toen hij die ene keer op de MTB reed niet mee. 

Al met al een prima wedstrijd dag met leuke deelnemers. Voor alle zekerheid geven we Gijs volgende week een telraam met vier balletjes. Vijf ronden was op dit parcours echt één te veel.

Weer veel dank aan alle vrijwilligers van WVA !!!! 

De uitslagen van deze week: https://www.wvamsterdam.nl/uitslagen-kromme-rechte-sturen/