Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

VERSLAG VIERDE RECHTE – KROMME STUREN KOERS OP SLOTEN DOOR HANS LEIJNSE

Testen voor toegang……………

Zaterdag 6 november, de dag dat de vernieuwde Corona regels zijn intrede doen. Met de test app. in de aanslag werden de deelnemers van vandaag ontvangen. Wat bleek, iedereen startgerechtigd !!!

De echte crossers kwamen vandaag met minder goesting naar Sloten. Het was gewoon te droog voor deze modderploeteraars. Het parcours lag er strak bij en alle hindernissen waren vandaag op twee wielen te trotseren.

Over het parcours moeten we het toch nog even hebben. Toen de vrijwilligers van WVA strak om 11:00 op appel stonden werden zij verrast. En groot deel van de linten en paaltjes waren op zeer creatieve wijze herschikt, duidelijk een actie van lui met een bedenkelijke integriteit maar in ieder geval geen verstand van het creëren van een off-road parcours. We scharen het onder de noemer “kattenkwaad”. De vrijwilligers van vandaag hadden het geheel in een poep en een scheet weer voor elkaar. Laten we hopen dat het met deze jongelui toch nog goed gaat komen en dat ze over een jaar of 10 trots op hun daden kunnen terugkijken. De daders werden gisteren op heterdaad betrapt door Marcel. Gelukkig voor hen is Marcel een zeer vredelievend persoon. Hij heeft ze alleen maar vermanend toegesproken.

Meestal probeer ik in dit soort stukjes een neutrale houding aan te nemen. Deze keer moet het persoonlijk worden.

Ello, in zijn jonge jaren gewend aan Noord Hollands bier tanken stond vandaag brak aan de start. Een tweede plaats was zijn uitslag vandaag. Jammer van de 8 bier op vrijdag avond, het waren er nu 6 teveel.

Grote afwezige Emiel. Vorige week heeft hij zijn achter wiel in tweeën gereden en dus  vandaag niet aan de start. Een beetje crosser heeft minstens drie sets wielen in de berging om dit soort malheur voor te zijn. Volgend jaar maar gewoon aan de MTB. Die is wat beter bestand tegen brute kracht.

Co, altijd op tijd aanwezig voor het klussen, vandaag een rot smoes om niet mee te doen. Verhalen over angst voor vermoeide benen en rekening houdend met de vossenjacht van morgen. Vossen jagen doe je toch met een geweer? en de enige inspanning die dat vergt is het terug halen van de drijfhonden.

Danielle is elke week weer onzeker over zijn bandenspanning

Onze Nederlandse Italiaan Danielle is elke week weer onzeker over zijn bandenspanning. Maar man, met jouw gewicht versus krachtsverhouding kom je met elke bandenspanning altijd als eerste over de finish.

En tot slot Ed, deze week 67 kaarsjes uitgeblazen. Alle respect voor deze man zoals hij nog de concurrentie pijn kan doen. 

Maaaar!!! vorige week grote glimlach en veel praats na de finish. Sterke verhalen op Facebook over het winnen van de persoonlijke strijd tussen hemzelf en ondergetekende. Hoe mooi de medaille ook is, hij heeft altijd een minder glimmende keerzijde.

Vorige week is hij veel te diep in de reserves gegaan en heeft hierdoor het uiterste van zijn lichaam gevraagd. Zodanig dat er deze week niet gefietst kon worden. 

Surmenage is een ander woord voor overbelasting Ed!! De definitie op internet liegt er niet om “Surmenage is een syndroom dat ontstaat door ‘overbelasting’ ten gevolge van een wanverhouding tussen ‘draag- last’ en ‘draagkracht’. Lees nog maar eens terug,…. een wanverhouding…………

Beter is het om met wat meer finesse over dat parcours te sturen zodat er elke week punten gescoord kunnen worden. Er is natuurlijk nog veel meer over alle deelnemers te vertellen, later misschien meer. 

De WVA Sloten zaterdag middag rechte sturen, kromme sturen wedstrijden worden telkens leuker en gezelliger. Er staan elke week weer nieuwe gezichten aan de start. Ook de heren in het jury hok komen onder leiding van Gijs steeds beter in hun rol. De koers was strak geleid en na 5 ronden werd iedereen afgevlagd.

Weer veel dank aan: Annelies, Ed, Co, Jan, Gijs, Han en Hans.

 

Uitslagen kromme-rechte sturen