Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Verslag en foto’s van een hele mooie Driedaagse van Sloten

Na een paar maanden verplichte onthouding hongerig waren de renners hongerig naar de koers. En de weergoden waren ons goedgezind. Goede omstandigheden voor een attractieve Driedaagse. Maar liefst 395 deelnemers verdeeld over drie dagen gingen de sportieve strijd met elkaar aan. Het resultaat? Een geslaagde Driedaagse met goede winnaars en ook voor het publiek aantrekkelijke wedstrijden.

De dames reden een uur en twee ronden, de zestig+ een uur en vier ronden, de vijftig+ een uur en zeven ronden, de veertig+ een uur en tien ronden en de veertig- een uur en dertien ronden.

De dames en heren hadden er zin in met gemiddeld 46 km/u werden de wedstrijden afgeraffeld. Een spervuur van demarrages die meteen teniet gedaan werden door een jagend peloton. Tegen het einde van de koers als de vermoeidheid toesloeg, lukte het soms een klein kopgroepje uit de greep van het peloton te blijven.

Topfoto’s van topfotografen

ook de fotografen waren van de partij en maakten prachtige reportages. Dolly van der Laan maakte foto van de eerste etappe, de tweede etappe en de derde etappe. Ook Duane van der Geld maakte de blits met zijn nieuwe supersonische camera en schoot weer prachtige beelden tijdens de eerste etappe, de tweede etappe en de derde etappe. Harry van ’t Veld maakte een verslag van de derde etappe.

Deze renners gingen naar het podium

De eerste drie van elke categorie werden gehuldigd op het erepodium, maar voor ze dat betreden kregen zij eerst een mondkapje op in de kleur van hun rugnummer met het logo van de WVA en het nummer van het behaalde resultaat. De bloemen en de enveloppe werden vakkundig uitgereikt met in achtneming van de 1,5 meter afstand. Benieuwd welke renners in het verleden de Driedaagse wonnen? Bekijk dan de eeuwige lijst.

Dames
 1. Judith van Maanen
 2. Shawna Baudet
 3. Brigitte Radier
Zestig +
 1. Maas van Beek
 2. Peter Nederstigt (WV Amsterdam)
 3. Kees van Prooijen
Vijftig +
 1. Harold van Rooijen
 2. Maurice de Bruijn (WV Amsterdam)
 3. Marc Stouten (WV Amsterdam)
Veertig +
 1. Brian Burggraaf
 2. Marco Postma (WV Amsterdam)
 3. Jeroen Wesselius
Veertig –
 1. Jarno Gmelich Meijling
 2. Gino Luca Vierhouten
 3. Ceresa Timothé