Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Verslag, foto’s en video van een heel mooi clubkampioenschap

Ondanks vakantie, corona en de bloedhitte stonden 60 mannelijke deelnemers en 1 vrouwelijke deelneemster aan de start om de felbegeerde gouden kampioenstrui met het rugnummer 1 als clubkampioen van de onze mooie club te mogen dragen, dit en aankomend jaar.

De vrijwilligers, het is zeker waard om deze te noemen want zij maken het toch weer elke keer mogelijk dat er wedstrijden gereden kunnen worden en dat doen zij geheel vrijblijvend. In de kantine zorgde Annelies voor een hapje en een drankje. Aan de computerknoppen het vertrouwde gezicht van Gijs. De medische kant en het hoge woord uit de speaker werd verzorgd door Jeroen. André hield een oogje in het zeil in het juryhok. Kristel verzorgde weer de prachtige bossen bloemen. Ed en Maurice achter de inschrijftafel en deden de huldiging, ach mijn liefje wat wil je nog meer?

Bekijk het foto album dat Rob Bohte maakte

De wedstrijd! Een clubkampioenschap is altijd een tactisch spelletje waardoor het tempo over het algemeen niet zo hoog ligt. Het is een kwestie van loeren en kijken en vooral sparen voor dat ene moment. Nul in het uur om vervolgens het andere moment de longen uit het lijf te rijden en dat op herhaling. Wind? Neen niet noemenswaardig, temperatuur bloedje heet. Op tijd drinken, goed hydrateren was het credo. Een kopgroep? Ook niet!, alles werd terug gepakt! De gouden shirts en een roze werden verdeeld onder de rappe mannen en een vrouw. Zoals gewoonlijk werd na afloop nog veel nagepraat over het verloop van de wedstrijd onder het genot van een goud gele rakker een cola of chocomel, en ja tot mijn spijt, ik heb alle waterijsjes opgegeten.

Clubkampioenen
  • Dames: Kristel Nijssen
  • 60+: Peter Nederstigt
  • 50+: Erwin Kistenmaker
  • 40+: Marco Postma
  • 40-: Koen Polder

Michael Ligthart kwam zijn goede vriend Fred van Huisstede aanmoedigen en maakte een mooie film.