De 2e dameskoers bij de WVA

[door Ed Bosse]

Verslag van de 2e dameskoers bij de WVA

Na een tropische dag op vrijdag weer terug naar normale temperaturen 19 graden en een strak blauwe lucht, beetje wind kortom perfect koersweer. Bij de eerste koers in mei waren er 20 deelneemsters en vandaga op 6 juni hadden zich 27 deelneemsters ingeschreven voor een wedstrijd over drie kwartier + drie ronden.

De organisatie, had goed geluisterd naar de opmerkingen van de rensters die meegedaan hadden in mei. Zo werd er voor de start nog eens duidelijk uitgelegd hoe lang er gereden zou worden en dat er half koers premies te verdienen waren voor de eerste drie die na de bel, de volgende ronde als eerste de streep passeerden.

Het peloton van start, de dames hielden elkaar goed in de gaten, waardoor ronden lang het peloton compleet de finishlijn passeerde. Halfweg koers werd de bel geluid voor drie premies bij de volgende doorkomst. Het tempo ging omhoog, tot gevolg dat drie rensters het peloton moesten laten gaan. Een felle strijd om de premies waar Anne Doggenaar liet zien dat zij snelle benen heeft, Anne-Wil Veldman 2e en Annebel Splinter 3e.

Het tempo werd nu duidelijk opgevoerd en er werd sneller gereden dan tijdens de eerste wedstrijd. Een paar dames probeerde te ontsnappen uit de greep van het peloton maar kregen nooit meer dan vijftig meter voorsprong en werden dan ook weer ingerekend door het voortsnellende peloton. De bel voor de laatste ronde een compleet peloton komt de laatste bocht uit. Een “massa” sprint, de speaker roept de dames toe in rechte lijn te sprinten. Nog 50 meter te gaan, Ellen van Weers rijdt met machtige pedaalslagen naar de overwinning, voor de tweede en derde plaats moest de jury toch even de camera beelden bekijken. Ingrid Markus 2 en Myrthe van Dijk 3.

Na het ceremonie protoculair zonder zoenen maar wel met bloemen van onze ronde mister kunnen wij terugkijken op wederom een geslaagde koers.

Let op! Duane van der Geld maakte weer prachtige foto’s zijn album staat hier.

Uitslag dameskoers zaterdag 6 juni 2015

 1. Ellen Beers
 2. Ingrid Marges
 3. Myrthe van Dijk
 4. Anne Doggenaar
 5. Anne Wil Veldman
 6. Mireille Vree
 7. Ellen Dobbelaar
 8. Annemiek Leyenaar
 9. Mirjam van der Pijl
 10. Monique Dijksman
 11. Maaike Kistenmaker
 12. Dee Kistenmaker
 13. Marthe van Maurik
 14. Annebel Splinter
 15. Leonie Beers
 16. Floor te Kiefte
 17. Esther Horrevorts
 18. Jill de Gier
 19. Annie van der Leeden
 20. Maartje Kop
 21. Kim Peters
 22. Marjan Peters
 23. Saskia van den Berg
 24. Sabrina Opstal
 25. Dee Kistenmaker
 26. Simone Does
 27. Anita Wempe