Verslag trimmerskoers 21 maart 2015

[door Ed Bosse]

Verslag trimmerskoers 21 maart 2015

Het weer, regen, wind en fris in de ochtend maar het werd droog en af en toe knipoogde het zonnetje. Een groep van 48 recreanten aan de start. Er stond een gemene zijwind op het lange rechte eind, resultaat, alles en iedereen op het kantje, en dan moet je van goede huize komen om het wiel te houden. De wedstrijd nog niet eens goed begonnen ontsierd door een kleine valpartij met als een van de slachtoffers Theo Termaat, gelukkig zonder kleerscheuren en dit gold voor de andere vier renners ook. De EHBO die snel ter ter plaatse was hoefde niet in actie te komen. Inmiddels ging de wedstrijd door.

Na 6 ronden valt het peloton in drie stukken. Geteisterd door de wind proberen de renners weer de aansluiting te krijgen. In de eerste groep John Mens die zijn goede benen weer heeft gevonden. Na 45 minuten koers toch weer een compleet peloton, nou ja compleet, er zijn nog 26 man in koers. De weersomstandigheden en het helse tempo van de kleppers hebben slachtoffers opgeleverd. Na precies een uur koers ontsnapt een groep van 10 uit de greep van het peloton en weer is onze John Mens één van de motoren in deze groep. In deze kopgroep voortdurend demarrages, drie man scheiden zich af en met nog twee ronden te gaan, gaan deze drie strijden voor de overwinning, John Mens, Matthijs Hondshorst en Ramon Vogelzang.

Ramon Vogelzang wint met voorsprong, Matthijs Hondshorst tweede op eerbiedige afstand en John Mens gevochten als een leeuw moet genoegen nemen met de derde plaats maar pas op hij is op de weg terug.

Uitslag Recreanten;
1.    Ramon Vogelzang
2.    Matthijs Hondshorst
3.    John Mens

Bekijk de foto-album op onze Facebookpagina.