Verslag openingskoers trimmers

[door Ed Bosse]

Verslag openingskoers trimmers

“Hey André, goedemorgen, wat zeg je Minne komt vandaag naar Sloten om de EHBO te doen, mooi dan kan ik toch rijden”! Ja, het wegseizoen is begonnen bij de Wielervereniging Amsterdam. De dag van de waarheid, twijfels! 60 jaar en ik wil verdorie niet lossen, maar heb ik afgelopen winter genoeg gedaan, heb ik slim getraind, niet met mijn krachten gesmeten tijdens de Amsterdamse Cyclocross Competitie, met andere woorden ben ik er klaar voor? Om 10.30 op de fiets vanuit Almere naar Sloten, windje in de rug, soepele tred, rustig aan. Het is droog, 7 graden Celsius, bewolkt gewoon goed koersweer.

11.45 uur rijd ik door het hek bij sportpark Sloten, Paul van de Berg komt ook net aan. André en Minne zijn al druk bezig alles gereed te maken. Paul en ik nemen het initiatief om de indeling van de tafels en stoelen aan te passen, na wat geschuif met het meubilair is de inschrijftafel naar de andere kant verplaatst zodat de renners meer ruimte hebben om een rij te vormen. Voor de heren en dames even wennen, maar al snel blijkt dit een goede oplossing en er staat geen rij meer voor de toegangsdeur. Met dank aan Jan die dit tijdens de ledenvergadering heeft voorgesteld. Het inschrijven van de recreanten verloopt vlot, Andre is weer lekker op dreef alhoewel hij vergiste zich toch een paar keer in de naam. Ger Schor een gouden kracht als jurylid en speaker ook weer present! Paula en Jan achter de bar een koningskoppel! Zo’n 80 man aan de start om 13.00 uur bij de recreanten en ze hadden er zin in!

Na werkelijk een vliegende start, de eerste drie ronden een gemiddelde van 44 km/u waardoor verschillende renners gelijk met hun neus op de feiten werden gedrukt en de rol moesten lossen, kon ik makkelijk mee, sterker nog niet uit de eerste twintig geweest en zelfs mijn neus nog af en toe aan het venster mogen drukken. De vele uitlooppogingen van eenlingen en groepjes werden teniet gedaan door het peloton, het viel niet stil! Toch met nog vier ronden te gaan rijdt er een groep weg van een man of 7, ondanks het jagende peloton werden ze niet meer teruggepakt, chapeau!!

En ik liet mij lekker uitbollen na het viaduct. Met een goed gevoel weer naar huis gefietst, zo’n 140 km. op de teller, thuis eerst een kom magere kwark met banaan en kiwi genomen en daarna onder de warme douche. Volgende week woensdag naar de training van Jos Geysel, om 16.30 uur op sportpark Sloten. Interval onder deskundige begeleiding, ik ben overtuigd je wordt er beter van, en zaterdag weer aan de bak.