Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

VERSLAG negende RECHTE – KROMME STUREN KOERS OP SLOTEN DOOR HANS LEIJNSE

Zaterdag 11 december

Terra Olympia

De één na laatste Rechte en Kromme sturen race van dit jaar, het zit er bijna op. Vandaag was het in tegenstelling met de verwachtingen een lekker snel parcours met hier en daar nog een nat glad stukje.  Weer nieuwe gezichten en zelfs iemand uit een ver voormalig Oostblokland.

Zondag 12 december strijkt het ACC circus weer neer op Sloten. Nu onder de verantwoording van Olympia. Dit was natuurlijk ook de reden dat een aantal ACC toppers vandaag kwamen verkennen.  Eerder schreef ik over de onbekendheid van voornoemde vereniging met het stukje parcours aan hun kant van het sportpark, maar mijn complimenten. Eerlijk is eerlijk, ere wie ere toekomt ze hebben vandaag hun best gedaan om er voor zondag een mooi stukkie off road baan bij te maken. Daarom dopen we het gebied achter het start-huis van Olympia nu officieel om tot “Terra Olympia”

Het Kampioenschap van Amsterdam MTB op 16 januari.

De koers zelf ging precies 14:00 van start. Ello, vandaag op zijn mountain bike, was strak gemotiveerd en had al een hele ochtend warm gedraaid met een ander veld klusje. Ello is namelijk de grote animator in het aanleggen van het nieuwe zeer technische stuk parcours, “Highway Hill” Voorlopig nog te gevaarlijk en alleen veilig te rijden door ervaren mountainbikers. In de wedstrijd had hij na 1 ronde al een aanzienlijke voorsprong op het hele veld. Dit zijn natuurlijk de trainingsvoorbereidingen voor het Kampioenschap van Amsterdam MTB op 16 januari.

De enige dame vandaag Mandy, reed trouw haar rondjes en maakt duidelijk vorderingen in techniek en conditie. Zes van de negen zaterdagen heeft ze meegedaan. Uiteindelijk zal deze deelname discipline zich in uitslagen op officiële wedstrijden gaan uitbetalen.

De Strijd tussen Ed en Hans gaat als een nachtkaars uit. Ed is voor de derde keer niet aanwezig. Is er een geldend excuus? of heeft Ed ingezien dat het een niet te winnen zinloze strijd is.

Jan, goed voor veel Amsterdamse sterke verhalen

Wie ook altijd trouw aanwezig zijn, de vrijwilligers. Cobus punctueel 12:00 komt hij in zijn mini het sportpark op rijden. Eerst een kop koffie en gaat daarna onmiddellijk de hekken en lintjes op zijn plaats zetten, ook is Co het vertrouwde gezicht achter de inschrijf tafel. Jan, goed voor veel Amsterdamse sterke verhalen tijdens de koffie, neemt alle verantwoordelijkheid voor de hogedrukspuiten en allerlei andere hand en spandiensten. Gijs, ondanks vaak commentaar met een knipoog is hij toch onverstoorbaar als wedstrijd leiding en telt hij elke week de rondjes en maakt er een mooi klassement van. Annelies, elke zaterdag, zelfs het hele jaar, door onvervangbaar achter de bar in het clubhuis. Kristel, vaak langs het parcours te vinden met camera om leuke plaatjes van de renners te schieten. We zien haar foto’s altijd terug bij verslagen en op Strava profielen. Verder nooit te beroerd om de kantine voorraad op pijl te houden.  En niet in de laatste plaats de Bestuursleden die dit op voor en achtergrond mogelijk hebben gemaakt. De club is hen allen veel dank verschuldigd zonder deze bijdragen zou het organiseren van dit soort evenementen onmogelijk zijn.

Volgende week de laatste Kromme en Rechte sturen race. dan worden de winnaars in het zonnetje gezet en we zullen zien wat de organisatie nog in de hoge hoed heeft om er een mooi slotstuk van te maken. De oliebollen cross, de grote clubkampioenschappen en het Open Kampioenschap van Amsterdam MTB worden de sluitstukken van dit off road seizoen.

Tot volgende week!

Uitslagen kromme-rechte sturen