Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

VERSLAG KvA 40, 50 en 60+ DOOR ROB BOTHE

Het kampioenschap van Amsterdam wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de WVAmsterdam en kan wel onder de voorjaarsklassiekers worden geschaard.

Het weekend van 12 maart 2022 is dus door veel actieve wielrenners in de Amsterdamse regio met rood omcirkeld. Het weer is goed: een matig briesje uit ZO en droog kortom goed koersweer. De opkomst is zoals je bij een “klassieker” kan verwachten. Meer dan 100 honderd man staat aan de start, het peloton bestaat uit 40+, 50+ en 60+ renners en na ruim een uur zal duidelijk zijn hoe de kampioenen van Amsterdam 2022 heten.

beslissende slag zijn geweest want hardrijder Sep Visser zit erbij maar ook Ron Vroom en Cisco Pels

Na een zeer rustige eerste ronde gaat het bal van start, een kopgroep van een man of 6 vormt zich na enkele ronden. Dit kan wel eens de beslissende slag zijn geweest want hardrijder Sep Visser zit erbij maar ook Ron Vroom en Cisco Pels en die stoppen geen energie in een poging die bij voorbaat kansloos is. Het peloton reageert halfslachtig, van een georganiseerde achtervolging is geen sprake en de achterstand loopt op tot 20 seconde. Hoe het precies gebeurt is nog steeds onduidelijk maar na drie kwartier wordt de kopgroep toch ingerekend. Vlak voor die aansluiting zijn wel twee renners – Serge v P en Ello v G- uit het peloton gesprongen om naar de kopgroep te rijden en zet dat de knop bij een paar andere hardrijders om.

Het spel kan opnieuw beginnen met als gevolg dat het dan weer hard dan weer zacht gaat. Na ruim 1 uur sprinten de 60+ af en Ron Vroom pakt simpel en verdient de zege. Twee ronde later is het John Oudshoorn die zijn wiel bij de 50+ als eerste over de meet drukt. Tenslotte is het Jan Dijstelbloem die bij de 40+ kampioen wordt.

Dank aan de WVA voor het organiseren van kampioenschap van Amsterdam en hulde aan alle vrijwilligers: Co Thelosen ,tijdregisseurs Andre Demeulenaere en Gijs van de Tang, inschrijvers Gerrie Smit , Lucas Boswijk, kantinebaas Frans van Gelswijck, EHBO-er Chris Timmeremans en natuurlijk speaker, organisator Ed Bosse.

Nb ook door de jeugd. Trimmers en sportklasse is KvA bij de WVA gereden. En op 13 maart is voor junioren, dames, en elites ook het KvA georganiseerd door de WVA dus de vrijwilligers hebben een zeer druk weekend!

Meer foto’s door Dolly klik hier