Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Verslag tweede Rechte – Kromme sturen koers op Sloten door Hans Leijnse

DNF is ook een uitslag ………toch ?

Afgelopen zaterdag, prettige temperatuur en een vaal zonnetje maakte het op Sloten aangenaam fietsen. Het asfalt was droog maar na een week met dagelijks regen genoeg reden om aan kledder en modder op het off-road deel te denken. Onbekend maakt onbemind, vorige week bij de eerste wedstrijd nog amper 15 deelnemers nu stonden ruim 30 fietsers op de startlijsten. De renners beginnen de Rechte en kromme sturen race te ontdekken. Het heeft waarschijnlijk met het aanstaande ACC evenement te maken maar in de ochtend reden vele renners hun trainingsrondjes als voorbereiding op de wedstrijd van zondag. Waardering en lof van iedereen over het parcours.

Internationaal ook genoeg belangstelling, naast de altijd aanwezige Engelstalige nu ook een Italiaan en een Fransman. Deze laatste had bij de start al zo zijn bedenkingen en vond het maar koud. Hij vertelde mij dat het in zijn geboorte plaats vlak bij Marseille veel warmer was. Alsof wij niet weten waar deze Franse stad ligt. Maar goed met dezelfde naïviteit verliet onze Franse frind na een halve ronde hoofdschuddend het parcours, dit was niets voor hem. In het internationale veld ontbraken de Duitsers, hoewel Bert Von Bremen toch aardig in de buurt komt. Minder leuk is dat die halve Duitser direct het hele mountainbike peloton een draai om de oren geeft.

Bert, hier laat hij zich liever Bart noemen

Bert, hier laat hij zich liever Bart noemen, sprak met enige trots over zijn koers en dat hij alleen maar een voetje aan de grond had in de Boslus. De Boslus was onder deze omstandigheden dan ook een ware uitdaging in het parcours. Je stuitert het bos in, moet je uiterste best doen om de “pool off Mud” aan je linker hand te ontwijken en dan glibberend en glijdend door een 10cm dikke, gladde en zuigende laag modder je weg proberen te vinden. Als klap op de vuurpijl moet je aan het eind een 180 graden bocht draaien. Aan de sporen te zien kozen veel deelnemers voor de benen wagen op dit lastige stukje parcours. Veel lachende gezichten, met modder besmuikte fietsen en hier en daar een schram van een valpartij. 

Samenvattend kunnen we stellen dat de rechte en kromme sturen wedstrijdjes beginnen te leven en als de verdubbeling zo door gaat dan moeten we zelfs gaan differentiëren in leeftijdsgroepen. Of is dit laatste wishful thinking. 

Nog even terugkomend op de titel van dit stukje. Mijn DNF heb ik te wijten aan Gijs de wedstrijdleider. Ik weet niet wat er in dat jury hok gebeurt maar ze zijn gewoon vergeten te bellen na 4 ronden koers. Laat nou net in het laatste halve rondje mijn stuur los gaan zitten. De hele wedstrijd strak op podium koers en dan in de laatste ronde af moeten haken…………………………..

Met dank aan: WVA, Annelies, Ed, Co, Ello, Gijs, Bart, Paul en Hans

 

Uitslagen kromme-rechte sturen