Verslag koers “Lac de Cherapont”.

[door René Randsdorp]

Verslag koers “Lac de Cherapont”

Op 8 augustus zijn de WVA leden Erik-Jan Bosch en René Randsdorp naar het verre Gouvy afgereisd om de 1.18 koers “Lac de Cherapont” te rijden. Het is een koers die door de Waalse wielerbond wordt georganiseerd en hij staat in de boeken als de mooiste en meest geaccidenteerde van Wallonië.

René geeft gas

“Lac de Cherapont” bestaat uit 3 ronden van 20 km en in totaal worden er 800 honderd hoogtemeters bedwongen. Het landschap is voortdurend glooiend en er zit een klim in van precies 4 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5 %. Dat lijkt niets, maar bij de eerste belimming, toen de ketting van Erik Jan er helaas van afliep, reed de kopgroep 8’42” over de klim. Dat is gemiddeld precies 27,5 km per uur en geloof mij, dan moet je erg hard doortrappen. Zie de bijgevoegde excelsheet. (Voor de belangstellenden;  René Randsdorp leverde daar 306 watt. Bij datzefde wattage zou de Alpe d’Huez beklommen worden in 48 minuten).

Erik Jan checkt zijn ketting…

Erik Jan belandde door de kettingproblemen helaas in groep 3, hoewel hij puike benen had. René leidde de dans op de(eerste) klim van 4  km. heel stoer, maar kort na de belimming probeerde er renners een nieuw, kleiner kopgroepje te formeren, hetgeen leidde tot een spervuur aan demarages op het relatief vlakke deel. Dit kostte René de kop. Hij moest lossen uit de kopgroep en reed geïsoleerd rond. Er zat weinig anders op dan te wachten op groep 2. Die kwam na een paar minuten in zicht en bestond uit 6 man. Deze groep is niet meer teruggehaald door de achtervolgers, maar slaagde er ook niet in aansluiting te vinden met de kopgroep. Al met al eindigde René als 8e en Erik Jan als 11de op 3’48”.

De winnaar reed in een WK tricot. Ene Brice Ramaeckers. Na de koers hebben de WVA mannen luuks gegeten. Zie foto. Het was een gezellig dagje met een erg leuke koers. Als iemand belangstelling heeft kun je het beste een mailtje sturen naar het webteam

Aanstaande zondag is er weer één…. Start is in Gouvy… een paar km verderop. 4 ronden van 16 km!

wattageoverzicht

wattageoverzicht