Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Podium voor WVA op de Kennemer Wielerweek!

Berichten uit de koers door Jos Backer
Afgelopen week heeft een aantal leden van WVA deelgenomen aan de Kennemer Wielerweek, een vierdaagse op drie verschillende parkoersen in de regio: Wheelerplanet van de Kampioen, Zwanenburg/De Bataaf, Sloten WVA en nog een keer op de Bataaf omdat HRC Excelsior nog geen gebruik van hun parkoers kan maken.
Het waren stuk voor stuk spannende wedstrijden; helaas werd de eerste koers op de Bataaf ontsierd door een valpartij waarbij één van de slachtoffers met de ambulance mee moest. De koers werd daarna niet meer hervat. In het clubhuis van de Bataaf werden daarna nog wel wat (bier)meters gemaakt. De belangrijkste conclusie daarvan was dat Sloten-rijders die eens een wat technischer parkoers willen rijden maar niet meteen de Ronde van de Westerstraat, zeer goed terecht kunnen in Zwanenburg. Een kort rondje waarin je elke ronde minstens drie keer hard moet aanzetten.
Dan de einduitslagen. Bij de categorie 45+ was kersvers WVA-lid Brian Burggraaf ongenaakbaar; hij won alle drie de koersen en werd daarmee afgetekend eindwinnaar van het klassement. Uw verslaggever werd daarin derde.
In de laatste wedstrijd op het parkoers van de Bataaf won Laurens van de Woerd bij de 45- op mooie wijze met een snoeiharde demarrage in de laatste ronde. Hij kwam op het podium op de 2e plaats, helaas net een puntje tekort voor de hoogste trede.
Al met al een mooie Kennemer Wielerweek voor WVA!