Verslag eerste wedstrijd bij de 60+ : DK NH op Sloten

[door Marcel Kamerling]

Verslag eerste wedstrijd bij de 60+ : DK NH op Sloten

Tweede Pinksterdag werd door WV Amsterdam het Distriktskampioenschap georganiseerd voor de Masters categorieën en Nieuwelingen. Normaal zouden de 50 en 60+ samen vertrekken, maar de KNWU jury had besloten om de circa 30 50+ renners een halve minuut eerder te laten vertrekken dan de 13 60-plussers. Toen we weg mochten reed ik meteen een hoog tempo om het gat te dichten, maar de overige 60+-ers hadden een meer gezapig start in gedachte, dus liet ik me maar weer terugzakken.

Aan het einde van de tweede ronde werd ik enigszins verrast toen ik een aantal renners zag wegrijden waaronder Bert Bakker en Theo Joosten, twee erkende hardrijders. Ik twijfelde geen moment en demarreerde ‘volle bak’ met Ron Smit en nog een andere renner aan mijn wiel. Toen we even later aansloten was het pleit beslecht met rest van het ‘peleton’ en gingen we goed samenwerkend op jacht naar de voor ons gestarte 50+-ers om enkele ronden later aan te sluiten.

Na diverse ontsnappings pogingen draaide het uiteindelijk op een sprint uit samen met de renners die op een ronde waren gereden. Ron Smit die zo min mogelijk energie had verspild in de ontsnapping, sprong als een duveltje uit een doosje weg op 200 meter van de streep maar werd de laatste 50 meter voorbijgestoken door de erg sterk rijdende Theo Joosten. Voor mij restte de 3de plaats voor Bert Bakker op de 4de stek. Er had voor mij wellicht meer ingezeten maar ik was toch tevreden met mijn podiumplek en prachtige bos bloemen. Volgende week wordt het NK voor Masters verreden in Apeldoorn op een vrij makkelijk parcours en zal de concurrentie een stuk groter zijn maar met een beetje geluk zit er misschien weer een mooie klassering in.