Verslag dameskoers van 11 juli 2015

[door Ed Bosse]

Verslag dameskoers van 11 juli 2015

Was het mooie weer of de vakantietijd de reden dat de opkomst tegenviel? Vijf dames schreven zich in voor de koers. Dit was even schakelen voor de organisatie, hoe kunnen we toch een aantrekkelijke wedstrijd organiseren voor vijf dames?

Na rijp beraad en in overleg met de rensters werd besloten dat er eerst een individuele tijdrit van een ronde gereden zou worden en daarna een wedstrijd over twintig minuten plus een ronde. Om de minuut werd er gestart voor een tijdrit over 2,5 km.

Maartje Kop ging als eerste van start, vakkundig door Paul met een klein duwtje op weg geholpen. Bart hield de chronometer in de gaten en telde zeer professioneel, luid en duidelijk de seconden af voor de start, als was het de start van een tijdrit in de Tour de France. Na een minuut mocht de volgende starten en kreeg ieder dezelfde startprocedure. De start werd natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd door Ed, Minne zorgde voor de EHBO, er was niets aan het toeval overgelaten.

De uitslag van de tijdrit;

 1. Natascha Darlang : 3.52 min. (5 punten)
 2. Ellen Beers : 3.53 min. (4 punten)
 3. Ingrid Marges : 3.56 min. (3 punten)
 4. Maartje kop : 4.11 min. (2 punten)
 5. Anita Wemper : 4.13 min. (1 punt)

Tijdens de wedstrijd over twintig minuten plus een ronde hielden de dames elkaar goed in de gaten, de krachtsverschillen nihil, daardoor bleef het een compact peloton. De bel voor de laatste ronde nu kwam het er op aan! Wie heeft de tijdrit het beste verteert? Ingrid Marges komt als eerste uit de laatste bocht en neemt enkele lengten voorsprong op de concurrentie, onbedreigd finisht zij als eerste!

Uitslag rit in lijn;

 1. Ingrid Marges (5 punten)
 2. Ellen Beers (4 punten)
 3. Natascha Darlang (3 punten)
 4. Maartje Kop (2 punten)
 5. Anita Wemper (1 punten)

Drie dames eindigden met een gelijk aantal punten. De zeer vakkundige en ervaren jury had deze mogelijkheid voorzien en zoals gebruikelijk wordt de gerealiseerde tijd van de tijdrit doorslaggevend.

Uitslag algemeen klassement;

 1. Natascha Darlang : 3.52 min. en 8 punten
 2. Ellen Beers : 3.53 min. en 8 punten
 3. Ingrid Marges: 3.56 min. en 8 punten
 4. Maartje kop : 4.11 min. en 4 punten
 5. Anita Wemper : 4.13 min. en 2 punten

Zaterdag 1 augustus is de volgende dameskoers bij de WVA op sportpark Sloten, start om 12.00 uur.