Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Verslag clubkampioenschappen veldrijden 2022

Clubkampioenschappen veldrijden zondag 30 januari 2022

Het parcours razendsnel, de weersomstandigheden fris, droog en een zonnetje. Ideale omstandigheden voor de cyclecrosses en mountainbikers.

De Amstel bijt het spits af, om 11.00 uur start de jeugd welke in twee categorieën verdeeld over een ingekort parcours rijden. Om 12.00 uur starten de senioren en daar staan een groot aantal deelnemers aan het vertrek. Victor Broecx is ongenaakbaar en wint met grote voorsprong.

Om 13.00 uur is het dan tijd voor de WVA die tegelijk met Olympia hun clubkampioenschap verrijden. Hier laat Frank Nederveen er geen gras over groeien en gaat er na de start als een speer vandoor op zijn Orbea fully. Brian Burggraaf probeert uit alle macht zijn karretje aan te hangen maar moet na twee ronden al zijn meerdere erkennen in Frank Nederveen. Ondertussen ontstaat er een hevige strijd om de derde plaats tussen Bianca van de Hoek (wat kan die dame hard rijden) en Maurice de Bruin. In de allerlaatste ronde weet Maurice Bianca te passeren om zo zijn derde plek veilig te stellen. Brian Burggraaf die ondanks een pijnlijke rug toch nog beslag kon leggen op plek twee.

Frank Nederveen was ook dit jaarweer een klasse apart

Frank Nederveen was ook dit jaarweer een klasse apart en mag het gouden shirt weer een jaar om zijn schouders dragen. Bianca van de Hoek die beslag legde op de vierde plaats overall en kleppers als Bart van Breemen, Wim van Leest, Danielle Biasco, Philip Juttmann en Lucas Ijsseling (die helaas in de eerste ronde al geparkeerd stond met een lekke band) achter zich liet mocht zich laten huldigen als clubkampioen van de dames.

Martin Spel jureerde de deelnemers van Olympia die er ook een spannende wedstrijd van maakten.

De Trappist startte om 14.30 uur met hun clubkampioenschap en ook hier een behoorlijk aantal deelnemers aan de start. Zij maakten er een spannende strijd van. In een eindsprint met vier moest de beslissing brengen wie zich clubkampioen mocht noemen. Na de huldiging van de deelnemers werd er met vereende kracht het parcours opgeruimd. Dank aan al diegene die hieraan hebben meegeholpen. De prikpalen liggen weer netjes in de container.

Een succesvolle formule om de clubkampioenschappen te laten verrijden getuigen de reacties van de deelnemers en de organisatoren van elke vereniging. Met dank aan de vrijwilligers van de WVA met een gouden hart voor de wielersport.

Hier de mooie foto’s van Kristel
Amstel
WVA en Olympia
Trappist

Op deze foto zie je Frank aan het werk! Zo neem je een bocht, waar andere er doorheen sturen laat Frank zijn fiets er doorheen rollen.