Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Verslag CK veldrijden 21 januari 2024

Zondag 21 januari 2024 door Ed Bosse
Clubkampioenschap veldrijden en Slagerij van Kampen
Een memorable dag! Het clubkampioenschap bij de WVA. Op het selectieve parcours werd er op het scherpst van de snede gestreden. Niet alleen de WVA maar ook de Amstel, Olympia en de Trappist verreden bij ons hun clubkampioenschap.
Het was spiegelglad op het asfalt door ijs en sneeuw. Het veldrij parcours werd zodanig aangepast dat er niet over het asfalt gereden hoefde te worden. Met dank aan de vrijwilligers van de Amstel die het parcours hebben aangepast.
Jeugd, senioren en veteranen van de Amstel streden als eerste in de ochtend, toen was het nog koud en het veld bevroren. In de middag om 13.30 uur waren wij, de WVA samen met Olympia aan de beurt. 20 deelnemers bij de WVA en een 15 tal van Olympia stonden aan de start. Een ultra korte aanloop voordat de meute het veld in dook. Dit zorgde ervoor dat het dringen, duwen en glibberen was de eerste onverharde meters.
Na een paar inhaal manouvres, was ik aan het strijden met een jongeling van Olympia
Mijn tactiek! Achteraan starten en langzaam mijn medestanders passeren daar waar het kon. Ondertussen begon de temperatuur snel op te lopen. De bevroren paden werden blubberpaden. Hier en daar werden de technische skills danig op de proef gesteld.
Na een paar inhaal manouvres, was ik aan het strijden met een jongeling van Olympia. Deze knaap reed op de lange rechte stukken van mij weg. Op het technische gedeelte haalde ik hem dan weer in. Het was constant het gevecht om de positie, uiteindelijk kon ik deze in mijn voordeel beslissen.
De strijd vooraan ging tussen Maurice de Bruin en Wim van Leest. Deze twee bleven lange tijd bij elkaar waar Wim het meeste kopwerk deed.
Maurice de torenhoge favoriet demarreerde de voorlaatste ronde waarop Wim geen antwoord had en moest in de achtervolging. In de laatste ronde maakte Maurice toch nog een paar foutjes en kwam onzacht in aanraking met de bevroren ondergrond. Ondanks dat kon hij Wim voorblijven en het zege gebaar maken.
Uitslag clubkampioenen
1e Maurice de Bruin
2e plaats Wim van Leest
3e plaats Olivier Korenhof
Bij de dames maakte Bianca van den Hoek korte metten met menigeen mannelijke deelnemer en werd afgetekend clubkampioen bij de dames.
Nadat ik de prijsuitreiking mocht doen ( voor de laatste keer) snel huiswaarts om te douchen en om te kleden voor een diner en een avondje theater. Slagerij van Kampen die wegens het 40 jarig jubileum een concert gaven in Tivoli (Utrecht). Een vijftallige slagwerk groep bestaande uit 3 mannen en 2 vrouwen die een oorverdovende, spetterende show gaven. Ik heb werkelijk uitzinnig genoten van die tering herrie. Ongelooflijk zoals die musici tekeer gaan, hiervoor moet je een buitengewoon goede conditie hebben en natuurlijk een tikkeltje ritme gevoel.
Thuis als een blok omgevallen en heerlijk geslapen na een memorable fijne, vermoeiende dag.