Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

VERSLAG achtste RECHTE – KROMME STUREN KOERS OP SLOTEN DOOR HANS LEIJNSE

Zaterdag 4 december 2021

Hoog bezoek

De hele ochtend was het droog. Vlak voor de start kwam daar een einde aan, niet door het water van boven maar door gespetter van een verklede gek. Wat gebeurde er: Sinterklaas heeft één van zijn hulp knaapjes naar WVAmsterdam gestuurd. Hij kwam er om de renners, de koers en niet in de laatste plaats de jury, zijn zegen te geven. Gewapend met een flinke emmer wijwater stond de Sint aan de start. Volgens goed katholiek gebruik werden eerst de fietsen met de wijkwast uitbundig besproeid.

De belangrijkste reden van het bezoek was echter het rechtzetten van een historische dwaling. Ergens tijdens de zwarte pieten discussie van de afgelopen jaren zijn er in een traditioneel Sinterklaas versje een paar letters verloren gegaan. De renners werden verzocht om voor het van start gaan de juiste tekst voor te dragen. Hieronder de originele en enige juiste tekst van het versje:

Sinterklaas, goed heilig man! Trek je beste tabberd an, rij er mee naar WVAmsterdam, van WVAmsterdam naar Spanje, appeltjes van oranje, 
appeltjes van de bomen Sinterklaas zal komen.

Nieuwkomer Arjan had er meer moeite mee

Zoals al eerder gemeld het was voor de verandering de hele ochtend droog. Gevolg, iedereen kon overal doorfietsen geen voetjes aan de grond of uitglijders. Totdat ergens halverwege de tweede ronde de hemelsluizen open gingen. De ondergrond veranderde in een oogwenk in een glibberige modderpoel. De meeste renners, inmiddels ervaren met het natte Sloten parcours, pasten techniek en snelheid aan en kwamen ongeschonden aan de finish. Nieuwkomer Arjan had er meer moeite mee. Normaliter is hij heer en meester op Amerongen, de leukste MTB route van Nederland. Vandaag beleefde hij zijn vervelendste wedstrijd ooit. Negen keer gevallen en een keer half in de sloot, totaal zwart en emotioneel aangedaan kwam hij over de finish. Ja Arjan de modderkoers op Sloten is toch andere koek! Gelukkig ging het na een aantal Westmalle met Arjan gewoon weer goed.

Elke week ontdekken steeds weer andere crossers het  zaterdagmiddag koersje. Er was zelfs een heel serieuze coureur die met twee fietsen kwam en ons vroeg waar de wisselstrook met de hogedruk spuiten was.

Ed heeft zich netjes aan de voorschriften gehouden

De toeschouwers die speciaal voor tweestrijd tussen Ed en Hans kwamen hadden pech. Ed was afwezig. Je kan daar natuurlijk alles bij denken maar het was volledig terecht. Ed had van zijn Corona melder app. de melding gekregen dat hij in contact was geweest met een Corona positieve persoon. Ed heeft zich netjes aan de voorschriften gehouden en zichzelf in quarantaine gehouden en zich laten testen. Opvallend is wel dat de renners nog maar amper gefinisht waren of hij kwam met de melding “ik ben niet positief”

Tussenstand met nog twee wedstrijden te gaan Ed 2 Hans 3

Na de koers werden alle deelnemers in het clubhuis verwacht. Er stond een warme beker chocolademelk met slagroom voor hen klaar. Speciaal verzorgd door Annelies. De temperaturen beginnen het vriespunt te naderen dus deze verrassing was meer dan welkom. Annelies mede namens alle coureurs hartelijk dank !!

Sinterklaas leest de teksten op de WVA site altijd zeer nauwkeurig. Het was hem opgevallen dat er vaak opmerkingen aan het adres van de jury waren. Speciaal hiervoor heeft hij een grote emmer wijwater meegenomen. Nadat de renners gezegend waren heeft hij de rest over het juryhok gegooid met de wens dat het de rest van het seizoen beter zou verlopen. Je zal het niet geloven maar het heeft onmiddellijk effect gehad. De koers werd vandaag met 1 ronde ingekort vanwege de erbarmelijke omstandigheden. Deze clementie hebben we nog niet eerder bij de jury gezien.

Heel veel dank weer aan de vrijwilligers van WVAmsterdam, Gijs, Co, Lucas, Jan, Annelies en Hans

Uitslagen kromme-rechte sturen