Veilig sportklimaat WVA

OOK BIJ WVA EEN VEILIG SPORTKLIMAAT

Een ieder van ons kan in een vervelende situatie terecht komen, ook in een sportomgeving. Te denken valt aan pesten, intimidatie maar ook meer. Grensoverschrijdend gedrag, helaas actueler dan ooit.

Bij de gemeente Amsterdam staat het onderwerp “Veilig Sportklimaat” hoog op de agenda en zij vraagt alle verenigingen binnen haar gemeente hier actie op te ondernemen. Het bestuur van WVA geeft daar gevolg aan want zij vindt dat net zo belangrijk. Het bestuur heeft Cobus Thelosen gevraagd om als trouw lid van de vereniging aanspreekpunt voor dit onderwerp te willen zijn: Vertrouwens Contact Persoon (VCP) voor een ieder van onze vereniging.                                                                            
Als je dus ergens mee geconfronteerd wordt, is het belangrijk te weten, dat je met jouw verhaal bij Cobus terecht kunt en dat het vertrouwelijk wordt behandeld. Het kan simpelweg voor een advies of “luisterend oor” zijn. Maar ook kan Cobus je helpen met het zoeken naar de juiste persoon en/of instantie, die jou kan helpen naar de oplossing. Blijf er niet mee rondlopen, praat erover! Als je dat met mij doet, weet je dat het strikt vertrouwelijk gebeurt en ook behandeld wordt zoals jij dat wilt.

Natuurlijk houd ik het bestuur op de hoogte van wat er zich afspeelt binnen de vereniging. Zij horen van mij niet meer, dan wat wij hebben afgesproken na ons gesprek, een en ander uiteraard geheel anoniem. Mocht er een gevolg komen op ons gesprek (bijv. een onderzoek of aangifte), dan kun jij als melder gratis gebruik maken van een Vertrouwenspersoon vanuit de KNWU. Deze zal je dan het gehele proces begeleiden en bijstaan.    

Cobus is bijna elke zaterdag op de club te vinden maar natuurlijk mag je me mailen, appen en/of bellen. 06-52690530 en email cobus@thelolo.nl

Ik ben CObus Thelosen, al meer dan 30 jaar lid van W.V.A. en rij dan ook al zo lang bij de “Wereldberoemde Trimmers van A’dam en Omstreken”. De laatste jaren help ik naast het fietsen ’n beetje rondom mijn wedstrijd, bij het inschrijven en in het juryhok. Ik ben getrouwd met Ellie en wij hebben 2 kinderen en zijn ook al twee keer opa & oma. Ik heb 42 jaar bij de politie gewerkt maar ben inmiddels met pensioen. Altijd in uniform op straat gewerkt, zowel in de auto als 20 jr op de motor en 12 jr bij de ME. In de laatste 20 jaar van m’n hobby m’n bij de werk kunnen maken FIETSPOLITIE   Het werken op en met de mountainbike, de Bikers.

Daarnaast is er binnen de KNWU ook een vertrouwenspersoon aangesteld. Je kan hierop gratis een beroep op hen doen. De KNWU-vertrouwenspersoon is Mirjam Tuithof, telefoon: 030–7513324, 06–3092 1013 en email mirjam.tuithof@knwu.nl.