Tim Boudri tweede in Ronde van Waterland

[door Marco Postma]
Ronde van Waterland 2015

Tim Boudri tweede in de Ronde van Waterland

WVA-klasbak Tim Boudri heeft een prachtige tweede plaats behaald in de Ronde van Waterland . Halverwege de koers ontsnapte hij met vier andere renners in deze sportklassewedstrijd op het parcours van A.R.C. Ulysess. In de eindsprint bleef Edwin van Beek hem net voor.

In de tussentijd gebeurde er nog van alles. Eén van de renners kon het tempo in de kopgroep niet meer bolwerken en moest lossen. Tegelijkertijd werden er vanuit het peloton pogingen ondernomen om te hergroeperen. Maar het mocht niet meer baten: de kopgroep ging het onderling uitmaken wie deze Ronde van Waterland 2015 op zijn palmares zou bijschrijven. In de laatste meters leek Michael Ruska te gaan winnen maar hij werd op enkele meters van de streep getroffen door een krampaanval. Edwin van Beek wipte erlangs, en onze eigen Tim Boudri werd keurig tweede voor de gekrampeerde Ruska. Mooi podium trouwens, met deze namen.

Vanuit het peloton waren er nog wat ontsnappers die streden voor de ereplaatsen 6 tot en met 9. Marco Postma won de tumultueuze pelotonsprint en werd zo 10e. Ook Paul Metzemakers was niet ver weg. Het beloven nog mooie slotweken te worden. Want mensen, onze coureurs lijken te vliegen!