Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Studionep

Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart
Wielrenner van WV Amsterdam Gerrit Buehre overleden

Superveteraan Gerrit Buehre overleden op 85-jarige leeftijd

Op zaterdag 28 juli 2018 is ons lid Gerrit Buehre op 85-jarige leeftijd overleden. Gerrit was al enige tijd ziek en heeft ervoor gekozen om in het bijzijn van zijn naasten op een vredige manier uit het leven te stappen. Wij zullen hem missen op de club. Hierbij wensen wij, bestuur en renners van WV Amsterdam, zijn naasten heel veel sterkte toe.

Gerrit Buehre was een superveteraan. In 2014 reed hij op het wereldkampioenschap voor veteranen in het Oostenrijkse Sankt Johann naar de derde plaats. In 2015 was hij ook van de partij en behaalde hij in de 80+ categorie een zeer verdienstelijke 9e plaats. Dat één van onze renners op zo’n hoog niveau meestreed op het wereldpodium in de voorste gelederen bezorgde onze club veel trots.

Een minuut stilte voor Gerrit

Op maandag 30 juli 2018 hebben wij Gerrit bij de start van de eerste rit van de Driedaagse van Sloten met een minuut van indrukwekkende stilte geëerd. Naast een zeer verdienstelijk renner was Gerrit een positieve en graag geziene gast op onze club. Daarnaast was hij een voorbeeld voor velen. Voorzitter Maurice Willems: “De levenswijze van Gerrit is een voorbeeld voor ons allemaal. Iedereen heeft de droom om tot zo’n hoge leeftijd actief te blijven. Gerrit heeft die droom waargemaakt.”

De levenswijze van Gerrit is een voorbeeld voor ons allemaal. Iedereen heeft de droom om tot zo’n hoge leeftijd actief te blijven. Gerrit heeft die droom waargemaakt.

Afgelopen zaterdag 28 juli 2018 is Gerrit overleden. Op dinsdag 31 juli jl. heeft de crematie van Gerrit in besloten kring plaatsgevonden. WV Amsterdam wenst zijn vrouw Tiny, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte toe. Op de club gaan wij hem ontzettend missen maar nooit vergeten!