Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

Strepsils, bronchostop, gemberwater en slapeloze nachten!

Door Ed Bosse op zondag 20 december 2015

Strepsils, bronchostop, gemberwater en slapeloze nachten!

Vorige week al verstek moeten laten gaan bij de Kampioen en deze week algehele gezondheidsmalaise waardoor het niet verantwoord was op zondag 20 december 2015 het edele ros en zijn berijder de modder van de UWTC in te sturen.

Het begon met een lichte keelpijn, gevolgd door een combinatie van hoesten en pijnlijk slikken. Overdag viel het nog mee maar ’s avonds werd het zo erg dat ik geen oog dicht heb gedaan 3 nachten lang en iedereen die mij kent weet dat dit voor mij desastreus is. zaterdag een ienie-mini stukje op de MTB gereden, nou ja, pap in de benen natuurlijk en een hoestbui als toetje.

Vanmorgen wegbandjes op de cyclocrossfiets gedaan en koers gezet naar Uithoorn. Mooi koersweer de mannen en vrouwen van de UWTC hadden weer hun best gedaan om een uitdagend parcours voor te schotelen. Eenenzestig renners starten bij de 40+ . Vanuit de start was het Brian Burggraaf die zijn tomeloze kracht tentoon spreidde en resoluut de koppositie innam. Patrick Moolenaar op eerbiedige afstand op de tweede plek en Frank Nijssen vechtend voor een podiumplek die hij dankte aan een lekke band in de laatste ronde van zijn voorganger. Een mooi podium en mooie course en een pluim voor de organisatie.

O ja, gemberwater schijnt goed ontstekingsremmend te werken maar pas op het werkt ook goed op de blaas, werd ik niet uit slaap gehouden door keelpijn en het hoesten dan wel door zes keer per nacht de drang om in het pikkedonker de weg naar het toilet te vinden. En lekker smaakt het zeker niet, je schijnt er wel van af te vallen. Ben je hopeloos en waag je je aan dit gif mengsel doe er dan wat citroensap bij.

Volgende week bij de WVA op sportpark Sloten, let op! inschrijven bij Olympia. Start en finish als vanouds bij het juryhuis van de WVA. We hebben weer ons uiterste best gedaan om een attractief parcours voor te schotelen. klimmetjes, het altijd verraderlijke Bossepad en een heuse zandbak zijn onder andere de ingrediënten die garant moeten staan voor een strijd op het scherpst van de snede.