Stormloop: 96 recreanten en 160 licentiehouders

[door Ed Bosse]

Samen met onze EHBO-er van dienst met de auto van Almere naar Amsterdam-Sloten. Noodgedwongen want de auto van onze Chris moest voor de APK en laten ze nu net een paar mankementen vinden waardoor hij voor enige tijd zijn vervoermiddel niet beschikbaar heeft. Dus met mijn auto naar de koers en laat nu vandaag uitgerekend de A1 en A9 vanuit Amsterdam richting Almere geheel afgesloten zijn inclusief alle sluiproutes. Maar de zon schijnt en dat maakt een hoop goed.

De koers van vandaag wederom een stormloop van renners naar de WVA, 96 recreanten en 160 licentiehouders speldden een rugnummer op.

Bij de recreanten was de koers gauw bekeken een kopgroep van vijf reed de eerste ronde weg en werd niet meer terug gezien. Het peloton zat zeker niet stil maar van een georganiseerde jacht kon je zeker niet spreken. Veel tempowisselingen waardoor alle energie uit de “ranke“ lijven werd geperst en het resultaat was dat de kopgroep die goed samenwerkte alleen maar de voorsprong zag groeien.

Uitslag recreanten
1. Remco Kroon
2. Andre Boutenstijn
3. Robin Hin
4. Thijs Geurts
5. Nico de Jong

Zoals gezegd 160 licentiehouders aan het vertrek, en ze hadden er zin an! jammer dat in de derde ronde een valpartij was een renner met een gebroken sleutelbeen en een renner met wat verwondingen in het gezicht. Altijd jammer als dit gebeurt. De koers werd even stilgelegd om de diverse groepjes die ontstaan waren als gevolg van de valpartij weer bijeen te laten komen. Daarna ging het spel op de wagen een paar sterke mannen vonden elkaar en bleven uit de greep van het peloton, sterker nog zij dubbelde het peloton. Nadat de dames en nieuwelingen, 50+ en 40+ waren afgesprint. was het de beurt aan de jonge honden, de jury liet het peloton en de kopgroep tegelijk afsprinten en dat liep voor Thijs Zonneveld niet goed af in het gedrang van de eindsprint ging hij onderuit en kwam ongelukkig neer. Met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen werd hij door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas zijn deze twee valpartijen beetje een smet op verder een mooie koersdag.