Sneak preview: superprofessionele WVA koerskleding voor 2018!

[door Bart van Breemen & Marco Postma]

Sneak preview: superprofessionele WVA koerskleding voor 2018!

De eerste zaterdagkoers van februari was nog maar amper verreden, toen er op een donkere avond in het geheim een vijfkoppig gezelschap bijeen kwam in het clubhuis van WVA. De vraag rees natuurlijk met welke duistere praktijken dit gezelschap zich ging bezig houden? Opvallend was dat iedere aanwezige op één of andere manier zich bezighield met vormgeving en/of ontwerp.

Wij stellen graag aan u voor de WVA kledingcommissie bestaande uit: Bart van Breemen, Erik-Jan Bosch, Frank Nederveen, Lex Stolk en Marco Postma. De kledingcommissie had als opdracht het ontwerpen van een nieuw eigentijds en modern WVA tenue dat vanaf 2018 door ieder lid met graagte gedragen zou worden. Allereerst werden de negen (!!!) uitgangspunten op een rij gezet:

  • Herkenbaarheid bestaande kleding handhaven
  • Klassiek, ingetogen, rust, chique
  • Spraakmakend
  • Zwart-rood-wit
  • Andreaskruizen
  • Ook voor dikzakskes
  • Professionele allure
  • Echt zwarte broek
  • Mooiste clubshirt van Nederland

Daarna ontstond het creatieve proces waarbij het Internet werd afgestruind naar de laatste wielermode en kledinglijnen van illustere figuren als Bradley Wiggins, professionele teams als Teams Sky en retro invloeden zoals bekend van Molteni. Na een paar uur hard werken was er consensus over een ontwerp waarvan de kledingcommissie in alle euforie overtuigd was dat het een prijswinnend tenue zou worden! In een tweede sessie enkele weken later zijn de punten op de ‘i’ gezet en was het ontwerp klaar om aan het bestuur te presenteren.

Sleutelen aan het clublogo

Een klein nevenprojectje was het clublogo. De kledingcommissie ontdekte op één van de oude shirts aan de wand een WVA logo uit de verleden tijd. Er werden minitieuze detailfoto’s van gemaakt. Vervolgens is er in het ontwerp nog wat gesleuteld aan de stuurhoogte en -bocht en de positie van het zadel. Met nog een paar subtiele aanpassingen beschikt WVA nu weer over een strak en herkenbaar logo waar WV Amsterdam onder komt te staan en dus niet WVA Amsterdam…

Sponsormanager Van Breemen had intussen goede zaken gedaan met een nieuwe, later bekend te maken, kledingsponsor

De presentatie aan het bestuur was spannend! De reacties van de bestuursleden liepen nogal uiteen. Enerzijds was men zeer enthousiast en anderzijds teleurgesteld over de ingetogenheid van het ontwerp. Boze tongen beweren dat de afwijzing van een zeker persoon juist als bewijs diende dat het ontwerp in de goed richting zat 😉 Hoe dan ook: de kledingcommissie kreeg het verzoek nog eens goed naar het ontwerp te kijken en het op details aan te passen zodat er iets meer ‘spanning’ in zou komen.

Sponsormanager Van Breemen had intussen goede zaken gedaan met een nieuwe, later bekend te maken, kledingsponsor. De kledingcommissie kon zich vanaf dat moment verheugen in professionele ondersteuning op weg naar het definitieve ontwerp. In een volgende sessie in het clubhuis was er 2 man versterking aanwezig en ging de lijn via Skype open met de ontwerper. De daaropvolgende uren is er keihard gewerkt aan de ‘finetuning’ van het ontwerp. Het ging over kleurenverschillen tussen de verschillende panden, assymetrie, diagonale lijnenspellen en kruizendichtheid, zonder de uitgangspunten uit het oog te verliezen. Aan het einde van deze avond naderde het ontwerp z’n eindfase. Op het gebied van sponsoring werden wederom goede zaken gedaan in contractverlengingen en het werven van nieuwe sponsoren, zodat deze nog net op tijd in het finale ontwerp opgenomen konden worden. Het bestuur werd op de hoogte gesteld van het finale ontwerp en was zeer enthousiast. De missie van kledingcommissie was volbracht!

Sneak preview

Hier een sneak preview: we zien een gedurfd design van een mouwstuk, een detail van de kraag, grote Adreaskruizen op het achterpand, de voorzijde van het shirt met het aangepaste logo.

Belangrijke facts over de clubkleding 2018

Binnen twee weken verwachten we het tenue in zijn volledigheid te kunnen onthullen. Omdat we willen dat iedere renner in 2018 in een perfect passend tenue aan de start verschijnt zal er in de komende tijd een pasavond worden georganiseerd.