Giro lago di Garda 2015

[door Ed Bosse]
De WV Amsterdam selectie voor Giro Lago di Garda 2015 is eindelijk compleet

Selectie Giro Lago di Garda 2015 compleet

Captain Ed Bosse heeft de WV Amsterdam selectie voor Giro di Garda eindelijk rond. Aan deze Italiaanse etappekoers neemt het crème de la crème van de Wielervereniging Amsterdam deel. Een koers voor de klimmers met tijdrijdersbenen en een vlijmscherpe sprint. Een ploeg van negen renners gaan de eer van de WVA hoog houden. Als ploegleider is de ervaren Chris Timmermans aangetrokken. Deze koers bestaat uit vier etappes. De eerste etappe gaat over de gevreesde Punta Veleno, totaal 105 km.

Giro-lago-di-Garda-2015-etappe-1

Profiel etappe 1

De tweede etappe gaat over de Monte Baldo door een prachtig natuurgebied, een lange vlakke aanloop naar de enige beklimming van deze etappe vanuit Avio naar de top van de Monte Baldo. Een klim van 25 km. met een goed te doen stijgingspercentage. Totaal 127 km.

Giro-lago-di-Garda-2015-etappe-2b

Profiel etappe 2

Na deze twee etappes volgt een rustdag voor de renners. De ultieme gelegenheid om de benen te laten herstellen en de omgeving van het Lago di Garda te ontdekken met zijn idyllische plaatsjes.

De derde etappe brengt het peloton na de oversteek met de veerboot aan de westzijde van het Lago di Garda waar vanuit Toscolano-Maderno gekoerst wordt via het lago Valvestino naar het Lago di Idro en terug. Totaal 150 km.

Giro-lago-di-Garda-2015-etappe-3

Profiel etappe 3

De vierde en laatste etappe kent wederom een lange vlakke aanloop langs de boorden van het Lago di Garda van Lazise naar Torbole vandaar naar Mori om dan de lastige klim naar de Monte Baldo aan te vangen. Totaal 150 km.

Giro-lago-di-Garda-2015-etappe-4

Profiel etappe 4

Start en finishplaats van alle etappes is Rualongo, Onze renners overnachten in de startplaats daar heeft de organisatie twee appartementen voor ons gereserveerd compleet met zwembad

De selectie bestaat uit;
Maurizio (Willems) Fondriest • John (Mens) Bontempi • Barend (Cerneus) NibaliFrans (van Rossum) MoserMarco (Postma) Pantani • Lex (Stolk) Chiapucci • Lucas (Boswijk) Coppi • Ad (Duin) Bartali • Ill (Ed Bosse) Campionissimo

Deze rubriek is ook bestemd voor renners van WV Amsterdam die maatjes zoeken voor sportieve ondernemingen. Stuur je verzoek met foto in naar webteam@wvamsterdam.nl en wij zorgen dat je bericht wordt geplaatst.