Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

Sander Baars is kampioen van de cross

[door Bart Bijvoet]

Sander Baars is kampioen van de cross

Op het crossparcours van Sloten is Sander Baars afgelopen zondag (15 januari 2017) glorieus clubkampioen van de WVA geworden. Jeroen Thiele, vorig jaar nog winnaar, werd tweede. Op ruime afstand van de twee legde Bart Bijvoet beslag op de derde plaats.

Renners van De Amstel, Olympia, FC Trappist en WVA streden met en tegen elkaar op het uitdagende parcours. De start zou in eerste instantie voor de deur bij Olympia zijn, maar het gladde viaduct deed de organisatie besluiten toch te starten bij WVA. Tegen de ‘normale’ rijrichting in werden de renners nu vanaf het asfalt direct het veld in gedirigeerd, tussen de bomen door.

Direct na het sein stormde het complete pak de fuik in, waar natuurlijk geen plaats was voor iedereen tegelijk. Duwend, trekkend en roepend denderde de groep tussen de bomen door, strijdend om de beste uitgangspositie voor de ronde. Amstel-renster Judith van Maanen kwam daarbij hard in aanraking met een boom en moest de strijd staken voor deze goed en wel was begonnen. Voor de rest van het peloton ontspon zich een zware wedstrijd waar alles in zat. Het draaien, keren, klimmen en glibberen rond het WVA-clubhuis trok in 45 minuten bijna alle aanwezige energie uit de deelnemers. WVA-renner Djoen Tong Liem moest met technische malheur de strijd verlaten, terwijl vooraan in het veld Jeroen Thiele en Sander Baars een verbeten strijd uitvochten om de felbegeerde titel.

Uiteindelijk wist Sander een beslissend gaatje te slaan en reed onbedreigd naar het clubkampioenschap, zowel bij de WVA als bij de Trappist. Een voortreffelijke prestatie en de bekroning van een ijzersterk seizoen in de Amsterdamse Cross Competitie, dat hij als vijfde wist af te sluiten. Ondergetekende completeerde het podium. De warme chocomel van de dames in de Olympiakantine en een net zo warm applaus van alle aanwezigen vormden een mooie afsluiter van de dag. No mud no glory!