Steun het bijzondere project van Rolf en Sabina!

[door Marco Postma]

Steun het bijzondere project van Rolf en Sabina!


Onze eigen Sabina Kok, die jullie kennen als supporter en als WVA kantinedame, gaat fietsen voor het goede doel. Samen met haar echtgenoot Rolf Hendriks doet ze mee aan de Africa Classic en zamelt zo geld in voor AMREF Flying Doctors. Ze moeten voor deelname in totaal 10.000 euro ophalen. Dat is een enorm bedrag, maar elke euro komt rechtstreeks terecht bij AMREF! Sabina en Rolf betalen hun eigen reis en verblijfskosten, maar ze zoeken sponsoren om de 10.000 euro bij elkaar te halen. Hier lees je over hun project!

Help jij ons?

Van 8 tot en met 15 oktober doen wij (Rolf en Sabina) als ‘Team Bijzondere Projecten’ mee aan de Africa Classic. Over onverharde wegen fietsen we in zes etappes rond de Kilimanjaro op de grens van Tanzania en Kenia. Een tocht van dik 400 kilometer met 4.000 hoogtemeters bij temperaturen rond de 40 graden. Een fantastische en spannende uitdaging! Maar dat kunnen we niet alleen. Om daadwerkelijk te kunnen starten hebben we jouw hulp nodig!

Onze opdracht

We fietsen de Africa Classic voor een goed doel. We willen geld (veel geld) ophalen voor Amref Flying Doctors. Amref werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Hun filosofie: wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede. Als Afrikaanse organisatie gaat Amref Flying Doctors uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. Amref leidt onder meer verpleegkundigen en artsen op, doet aan scholing voor kansarme kinderen, bouwt waterputten, geeft voorlichting aan vrouwen en verzorgt uiteraard de bekende flying doctor-service. Om Amref te ondersteunen bij dit mooie werk willen wij voor oktober 10.000 euro aan sponsorgeld ophalen.

Waarom juist Amref?

Heel eerlijk: tijdens onze vele reizen in Afrika hebben we gezien dat ‘hulp- en ontwikkelingsgeld’ vaak niet goed wordt besteed. Geld ‘geven’ werkt niet. Als het geld op is, ontstaan meten weer dezelfde problemen. Amref werkt anders en investeert in de bevolking zelf. Door mensen op te leiden, scholing te geven en waterputten te graven hoeven meisjes bijvoorbeeld niet uren te lopen om water te halen, maar kunnen ze naar school. En verandering in Afrika begint met scholing en emancipatie van meisjes en vrouwen. Elke cent die we ophalen gaat rechtstreeks naar Amref. Wij betalen alle kosten voor de Africa Classic – zoals vluchten, materiaal, overnachtingen, eten en drinken – helemaal zelf. Er is dus geen strijkstok.

Waarom zou je ons helpen?

Omdat alle kleine beetjes bijdragen aan een groter geheel. Met een donatie van 30 euro kunnen bijvoorbeeld meerdere gezinnen schoon drinkwater krijgen. Met een gift van 60 euro koopt Amref een fiets voor een verpleegkundige waarmee tientallen patiënten kunnen worden bereikt die ver weg wonen. Uiteraard kan met een grotere donatie nog meer worden gedaan. Bepaal zelf hoeveel je wilt geven. Wij beseffen dat vele kleine giften ook resulteren in één groot bedrag.

Wil je ons helpen?

Top! Je kunt ons sponsoren via www.africaclassic.nl/team-bijzondere-projecten. Klik op de rode knop met de tekst ‘Sponsor ons!’. Maar je kunt meer doen! Je kunt ons bijvoorbeeld ook steunen door mensen te wijzen op ons initiatief of door dit bericht te delen op Facebook. Wij leggen je bovendien graag persoonlijk uit welke ideeën we nog meer hebben om fondsen te werven. Wie weet kun je daarbij helpen! Het idee is simpel: hoe meer hulp we hebben, hoe meer we het komende halfjaar kunnen bereiken!

En nu?

Nu gaat Sabina hard trainen en Rolf in therapie om die hitte en al die hoogtemeters aan te durven! We zullen jullie voorafgaand aan de Africa Classic via Facebook op de hoogte houden van onze voorbereidingen, sponsorwervingen en belevenissen. Vanuit Afrika zelf berichten wordt lastiger, want er is geen Wifi. Wel zorgt de organisatie elke dag voor een korte film en vele foto’s op de website. En natuurlijk gaan we ook zelf geweldige foto’s en filmpjes maken die we achteraf met jullie delen! Kortom: we hopen dat je ons wilt helpen met dit avontuur! Heb je vragen, tips of suggesties? Laat het ons weten! Enne… hebben we je op een idee gebracht? Kijk dan snel even op www.africaclassic.nl, want je kunt je nog inschrijven!

Rolf en Sabina
Team Bijzondere Projecten