Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Rijd jij jezelf in de NCK selectie van Rob Bohte en Frans van Rossum?

Een ongekende mogelijkheid biedt zich dit jaar weer aan, meedoen aan het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor ploegen! De WVA heeft een traditie om elk jaar een afvaardiging naar dit NCK te sturen. De laatste jaren is dat gebeurd onder leiding van Ed Bosse ( ploegdirecteur), Frans van Rossum (ploegleider en masseur) en Rob Bohte (coach en mekanieker). Om de 52km lange tijdrit zo snel mogelijk af te leggen, dient wel getraind te worden en dat gaan we vanaf woensdag 24 juli weer oppakken.

Heb je zin om je hardrijd-capaciteiten te verbeteren en mee te doen met de trainingen dan ben je van harte welkom. Rond de klok van 17.00 verzamelen we bij het clubhuis en gaan dan 60-90 minuten op het parcours trainen.

Hoe het werkt

Enkele malen zal ook buiten het parcours worden getraind, details volgen later. Verder wordt nog een aantal andere activiteiten opgezet maar daar kan ik nu niks over zeggen om de concurrentie niet wijzer te maken. Het doel is om met 6 man de sterkste formatie te vormen er worden tevens  2 reserves aangewezen. De 8 namen worden dan medio september doorgegeven aan de KNWU; er is dan geen weg terug meer. De mannen die vorig jaar het parcours met een gemiddelde snelhied van 47km/ uur afraffelden waren: Koen Polder, Mark Kassteen, Robin Hink, Ello van Gelderen, Jeroen Thiele en Thijs Geurs ( willekeurige volgorde).

Over het NCK

Verdere tradities die hoog in het vaandel worden gehouden: massages van Frans van Rossum – vraag Mark Kassteen naar details, na de wedstrijd Chinees eten (in het WVA clubhuis) en vooral veel wielerplezier in aanloop naar het evenement. Met een beetje (on)geluk rijd je tegen ploegen waar Niki Terpstra (die heeft clublicentie bij DTS), Wilco Kelderman (clublicentie de Adelaar?)  Jens Mouris van de Bataaf in rijden. Goed voor het moraal moet je maar denken.

Kortom meld je aan / kom bij de 1ste training langs, dan kan je daarna ook nog even de woensdagavondkoers meerijden.

mvg Rob Bohte, Frans van Rossum en Ed Bosse.