Wim van der Linden

Over deze renner

Renner Wim van der Linden
Geboortedatum 1 april 1951

Favoriete WVA moment:

ik ben geboren op 1 april 1951. Sinds vorig jaar ben ik met pensioen gegaan. Ongeveer 35 geleden ben ik met het fietsen op de weg begonnen. Ik reed met een groep uit Hoofddorp onder de naam “In Beweging Voor Genezing” kortweg IBVG voor goede doelen. De ritten waren lang. Voorbeelden daarvan een rondje Zuiderzee 430KM op 1 dag of de Provinciehuizen aan elkaar 1114km in 4 dagen.De doelen waren het Emma Kinderziekenhuis, Unicef de Brandwonden stichting de Hartenkamp en de Cruquiushoeve. Omgerekend hebben we toen ongeveer 750 duizend euro opgehaald. Nu fiets ik bij mooi weer mijn ritten alleen of in een groepje net zoals het uitkomt.
18 Jaar geleden ben ik op het velodrome begonnen eerst 2x een clinic en toen ben ik, na een paar jaar, les gaan geven samen met een trainer. Het was vooral de allereerste kennismaking voor mensen die nog nooit op de baan hadden gereden. 3 jaar geleden ben ik daarmee gestopt en fiets nu gewoon mijn rondjes in de ochtenden. Ook ben ik terecht gekomen bij de Amsterdamse Baan Competitie waar ik een rol speel in de organisatie.
Ik ben lid geworden van WVA omdat heel veel mensen om mij heen lid zijn van deze gezellige vereniging. Wedstrijden in welke vorm dan ook is niet aan mij besteed. Ik vind het gewoon heerlijk om te genieten van de vrijheid die ik voel als ik op de fiets zit.