Peter Quaaden

Over deze renner

Renner Peter Quaaden
Geboortedatum 3 maart 1964

Favoriete WVA moment:

Als Maastrichtenaar ben ik al vroeg in aanraking gekomen met het recreatief wielrennen. Begin jaren 80, toen Bernard Hinault de Tour de France beheerste, kocht ik mijn eerste gloednieuwe racefiets – natuurlijk een mooie Gitane! In die tijd heb ik heel wat afgefietst in de Zuid-Limburgse heuvels en de Ardennen. Tijdens mijn studententijd en de beginperiode van mijn werkzame leven, waardoor ik ook in Amsterdam (mijn vrouw is Amsterdamse) en later in Hilversum ging wonen, kwam het fietsen op een laag pitje te staan.

Maar bijna 10 jaar geleden begon het weer te kriebelen en heb ik weer een racefiets gekocht. Ik ben vooral een fietser die ervan geniet om langere (200km plus) (kleinschaligere) toertochten en cyclo’s te fietsen, individueel maar vaak ook met andere fietsmaten. De Fleche de Wallonie, Ronde van Vlaanderen, Mergelheuvel 2-daagse, AGR, IJsselmeer Challenge, Volta, Gent-Wevelgem zijn voorbeelden van toertochten die ik met veel plezier gefietst heb.

Nu aan het begin van 2020 lijkt het mij een leuke nieuwe uitdaging om bij een gezellige club te gaan fietsen en te leren om meer competitief wedstrijden en in pelotons te fietsen. Zeker na wat enthousiaste verhalen van andere WVA’ers, heb ik besloten mij in te schrijven bij WVA!