Michel de Bondt

De muziek van Wilie en Willeke, en vooral de hartelijkheid

Over deze renner

Renner Michel de Bondt
Geboortedatum 2 augustus 1969

Favoriete WVA moment:

Ja ik ben die gast met een giro-roze fiets. En als je de foto bekijkt kleurt dat leuk als ik achter de scooter train. De fiets is door Duell gemaakt, heeft een korte wielbasis en bijna baanhoeken, kortom gemaakt voor de bochten.

Het leuke van Sloten vind ik de muziek van Wilie en Willeke, de mannen met de snorren en vooral de hartelijkheid. Toen ik een paar maanden niet geweest was, omdat ik veel nationale wedstrijden had gereden, kwam 1 van de snorremannen naar me toe: “Leuk dat je er weer een keer bent, wil je een bakkie koffie van me hebben?”

Maar de leukste herinnering is de Telegraaf, die op zolder bij mijn ouders ligt; Alex Zulle had gewonnen in de Giro en bij de uitslagen stond mijn naam als winnaar van Sloten vermeld. Ik heb er nog een aantal keer gewonnen. Was ik blij als ik over de streep kwam? Het gekke is dat ik dan verbaasd dacht: “Heb ik het deze keer niet verkloot?” Na een paar jaar marathons te hebben gelopen, heb ik nu weer het fietsen opgepakt. Nog een paar kilo eraf en dan ga ik nu wel juichend over de streep!