Onze renners binnenkort altijd op het podium?

[door Rob Bohte]

Onze renners binnenkort altijd op het podium?

Trainingen zorgen dat je beter wordt. Maar welke trainingsvorm is voor de renner van WV Amsterdam optimaal? Hoe wordt je beter? En hoe win je uiteindelijk een koers? Natuurlijk spelt aanleg een belangrijke vorm. Specifieke trainingen kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. Een aantal renners hanteert het credo, hoe meer uren op de fiets hoe beter; liefst ook nog zo hard mogelijk. Of dit nu de optimale training is, durf ik bij deze te betwijfelen.

WV Amsterdam kent al jaren de trainingsvorm ‘Jos Geijsel’. Jos is een zeer gewaardeerde inspanningsfysioloog die ooit trainingsschema’s voor Axel Koenders maakte. De training van Jos zijn volgens het principe ‘train dat wat je in de wedstrijd nodig hebt’. De trainingen van Jos hebben menig renner een boost gegeven in de wedstrijden. De trainingen van Jos zullen wij blijvend adviseren en faciliteren want ze zorgen ervoor dat je beter koerst.

Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, dus een select ‘test- gezelschap’ van WV Amsterdam trok 6 april naar de nieuwe Wattbike vestiging in Amsterdam-West (van Hallstraat 9D). Loek Vossen en co zijn daar een nieuwe Wattbike vestiging aan het opstarten en nodigde de WVA testteam uit voor een kennismaking. Uw reporter mocht onderdeel uitmaken van dit team, maar had circa 1 jaar eerder een power-profile test gedaan bij Wattbike en wist al enigszins van de hoed en de rand.

Loek vertelde de basics van het trainen met wattage en wattbikes terwijl het testteam aan het inrijden was. Na de uitleg mochten we 4×6 secondensprintjes doen. Bart van Breemen was natuurlijk in zijn nopjes: 1300 Watt. Vervolgens blokjes van 3 minuten met hoge cadans en lage cadansen een uitsmijter van 5 minuten vol gas op een gesimuleerde Mont Ventoux finale.

Conclusie van deze test was dat we in samen spraak met Wattbike enkele sessies voor de leden van WV Amsterdam willen gaan organiseren met als doel: meer en vaker renners van onze club op het podium. U hoort binnenkort meer van ons.

Het testteam bestond uit gelouterde renners met semi-prof verleden: Frans-verdorrie-wat rijdt-hij-hard-van Rossum, Maurice-hij- flikt-het-weer-Willems, René-kilmgeit-Randsdorp en twee net aan het venster komen kijkende rennertjes: Bart van Breemen en Rob-de-uitbollende-Bohte.