Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

René Randsdorp rijd prijs in Vogezen cyclo

5 mei 2024: Verslag van René Randsdorp

Door WVA’er René Randsdorp is weer eens naar een omgeving getrokken waar het landschap geaccidenteerd in plaats van vlak is. Het lijkt een jaarlijkse traditie te worden.

Het tempo lag voor de 62 jarige WVA’er iets te hoog

Vanuit Epinal in de Vogezen was er een cyclo op 5 mei 2024 en het leek hem de moeite waard daar deel te nemen, temeer daar er net als op het huisparcours van Sloten een 60+ categorie was.  Op grond van eerdere prestaties had René een bevoorrecht startbewijs gekregen. Het grote voordeel daarvan is vooral dat het veiliger is. Vooral in het begin van zo een koers wil iedereen naar voren komen en als je daar meteen als staat is dat wel zo prettig en veilig. Het was vanaf de start volop koers. Er werd meteen hard gereden en vooral hard geklommen. Na 40 kilometer was er een kopgroep van een man of 50 en de tweede groep lag daar vele minuten achter. Het tempo lag voor de 62 jarige WVA’er iets te hoog. Hij loste met 3 andere renners, alle drie tussen de 20 en 40 jaar oud. Met z’n vieren hebben ze zo een 70 kilometer samen gereden. Toen loste er een van de drie renners.

Nummer 1 bij de 60+

De meeste venijnige klimmetjes zaten vooral in het laatste deel van de cyclo. De twee resterende vluchtmakkers van Randsdorp lieten hem achter op een van de 10% colletjes en er zat niet anders op dan de laatste 45 kilometer solo af te leggen. Op de vraag hoe de WVA’erdit vond antwoordde hij “het leek me zo goed als uitgesloten dat er een 60+ er in de kopgroep zat, dus als niemand mij zou inhalen, leek me dat ik op de hoogste trede van het podium moest afrijden. Maar zwaar was het wel. Ik had een fors stuk tegen wind en na 110 km koers voel je dat goed als je in je eentje rijdt. Als ik omkeek op stukken waar ik over langere afstand zicht had, zag ik niemand, dus ik hoefde ook niet plankgas te rijden, maar de zorg dat groep twee eraan zou komen, blijf je houden”. Pas tijdens die lange solo werd het droog. Het had vanaf de start behoorlijk geregend en met 13 graden, maakte de cyclo tot de zwaarste die hij ooit gereden heeft. De uitslag was bevredigend. Nummer 1 bij de 60+ en zelfs als René een 40 + startbewijs had gehad, had hij op het podium gestaan.

De plannen voor een cyclo in 2025 zijn al in de maak..