Poging tot inbraak

Verslag door Eduard Bosse

Poging tot inbraak…

De voorspellingen voor deze zaterdag, in de middag regen. Ik heb een hekel aan fietsen in de regen! Normaal gesproken zou ik met Paul van de Berg naar Sloten rijden op de fiets. de vooruitzichten in aanmerking genomen, besloten met de automobile naar de koers te rijden, niet om een wedstrijd te rijden maar om samen met Paul de EHBO te verzorgen.

Paul ijzervreter die hij is, besloot om toch op de fiets te gaan, en het onvoorspelbare Hollandse klimaat te trotseren. Het bleef onderweg naar Sloten bij een paar spettertjes op het voorruit, ik voelde mij een watje. Op Sloten aangekomen werd ik meteen geconfronteerd met een aangeslagen André Demeulenaere. Wat was er gebeurd? Vandalen hadden geprobeerd de toegangsdeur van het juryhuis te forceren. De deur was geheel aan gruzelementen, maar hij zat nog dicht het was de vandalen niet gelukt om binnen te komen ondanks dat er grof geweld gebruikt was. Nadat wij de deur (wat er nog van over was) van het slot hadden gehaald, was er een geweldje voor nodig om het te openen.

Op Sloten aangekomen werd ik meteen geconfronteerd met een aangeslagen André Demeulenaere. Wat was er gebeurd? Vandalen hadden geprobeerd de toegangsdeur van het juryhuis te forceren.

André overvallen door emotie moest er even bij gaan zitten om zijn hartritme weer op orde te brengen. Dan moet er actie ondernomen worden, de aannemer die ons nieuwe clubhuis gebeld en gevraagd of hij een timmerman kon regelen om als noodoplossing een plaat voor de ingang te maken, hiervoor moest hij een medewerker bellen die op vakantie was, na een uur kwam deze met een plaat en heeft de deur provisorisch weer gerepareerd. Daarna aangifte gedaan bij de politie, het lastige is dat het clubhuis wel verzeker is maar het juryhuis niet. Er moet een nieuwe deur in dus dat zal de club weer een boel geld kosten.

Onze vaste speaker en jurylid Ger Schor heeft zich helaas ziek moeten melden en kon vandaag niet aanwezig zijn, Peter Visser, Paul van de Berg, Frank Nederveen, Paula en ondergetekende namen de honneurs waar, geassisteerd door Gijs van der Tang en ons aller Harm Post. De wedstrijden konden droog verreden worden en er waren dit keer geen valpartijen, wederom een grote opkomst en mooie attractieve wedstrijden. Gespot onder de deelnemers ene Lex Chiapucci een klepper van de Giro Lago di Garda, jammer genoeg twee ronden voor de finish uitgevallen door een lekke band.

il campionissimo di crosso rosso