Pittige koers bij pittige temperaturen

[door Maurice Willems]

Pittige koers bij pittige temperaturen

Zoals goed voorbeeld meestal goed doet volgen, stapte ik vanuit Vinkeveen eveneens op de fiets richting Sportpark Sloten. Aangezien het morgen Moederdag is, toch even langs Chocolaterie Martinez in Amstelveen. Een ware happening met een rugzak om en deze temperaturen. Na thuiskomst snel in de ijskast gezet en ooooh wat een verrassing morgen: bonbons of chocolade-milkshake?

Als ons wakend oog het niet gezellig genoeg vindt bij ons op Sportpark Sloten, dan heeft zijn Bourgondische drang af en toe een uitstapje naar Maastricht nodig en als Il Campionissimo zijn onderdanen op de pijnbank wil leggen in di Dolomiti dienen er nog enige klimkilometers gemaakt te worden in de vernieuwde Fleche de Wallonie. Het restant van onze nederige wielervrienden hadden de schone taak het reilen en zeilen bij de schoonste club van het vlakke land in goede banen te leiden. Iets minder deelnemers dan verwacht, maar velen zullen een lang weekend met gezin hebben genomen.

Koers: Bij de Trimmers 66 man aan het vertrek met een pittig tempo en de altijd weer bekende 2 Premiesprinten, gesponsord door Evert Kroon IJzerhandel. Onze architect en Bestuurslid Frank Nederveen maakte hier handig gebruik van en na de volle winst in de 2e sprint, had hij genoeg verdiend en stapte prompt af om weer de licentiehouders in te schrijven (hoe zwaar kan het zijn?) Bel voor de laatste ronde ingeluid door onze EHBO-man annex Microfonist voor een breed uiteenlopend peloton, spannend! Maar helaas weer een valpartij, hetgeen gelukkig meeviel deze keer.

Ruim tachtig man aan de start bij de licentiehouders met meerdere uitlooppogingen van een zevental mannen, waar als enig rood nummer(50+) Ton van Eijk een sterke indruk maakte. Maar helaas voor hem kwam in de laatste 2 rondes alles weer bij elkaar. Uitslagen, ik denk maandag weer op het uitslagenblad.

Veel dank weer aan ons sterke team met inschrijvers! Gijs van der Tang (annex side-kick voor mij), Frank Nederveen en Gerrie Smit (nog steeds niet zelf deelnemen aan de wedstrijden?)
met EHBO: Chris Timmermans (annex microfonist), met Kantinebezetting: Harm met een fantastische omzet, klasse! en ondergetekende: openen, tijdwaarneming en sloten…oeps sluiten(…Kaboutertjes…)
Tot volgende week!