Paaltjesproblematiek, hartritmestoornissen en een prachtig parcours.

Door Ed Bosse op 27 december 2015

Paaltjesproblematiek, hartritmestoornissen en een prachtig parcours.

Zaterdag 2e kerstdag vroeg uit de veren om het cyclocross parcours op te bouwen met Paul, Frans, Damy, Rob, Marcel. Om 09:00 uur begonnen we met het uitzetten van de paaltjes en het ophangen van de linten. Natuurlijk werd hier en daar een extra bochtje of kronkel aangebracht om de snelheid er uit te halen en om het wat technischer te maken.

Het zand op de bouwplaats van de nieuwe kantine werd gebruikt voor een technische passage en door Rob benoemd als de Strada Cantina. Was er verder bij kwam kijken? Maar liefst 300 prikkers, een parcours van ruim drie kilometer en vijf kilometer lint. Om 13:00 was iedereen bekaf maar tevreden met het resultaat.

De zondag: Na een voortreffelijk diner op 2e kerstdag, toch weer vroeg op. Om 08:00 uur bij Olympia op de koffie, Martin Spel had de kantine en de kleedkamers beschikbaar gesteld om de inschrijving te kunnen doen. Marcel had zich als coördinator inschrijving goed voorbereid en nam samen met Maurice plaats achter de inschrijftafel. André was inmiddels ook gearriveerd. Hij had de hele nacht geen oog dicht gedaan, hartritmestoornissen waren hier de oorzaak van. Een frequentie van 174 is bepaald niet normaal. André – een ervaringsdeskundige – liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en was gewoon present.

Damy zat vandaag aan de knoppen en als je iets aan hem kan over laten dan is het dat wel! Frans, Rob en Jeroen waren vandaag verantwoordelijk voor de EHBO en gelukkig hoefden zij niet in actie te komen. Paul was chef controleur van het parcours en herstelde daar waar het nodig was. Willart Gerritsen trad op als gastspeaker en dat deed hij met veel elan. En ondergetekende keek en zag dat het goed was. De rollen goed verdeeld, alles in de bek en dus tijd om om te kleden in de koerskledij in een privé kleedruimte (opslagcontainer).

Eindelijk kon ik het zelf uitgezette parcours verkennen. De ondergrond redelijk hard, hier en daar een bochtje, klein boomstammetje waar je zeker de fiets niet voor af hoeft, lastige klim bij het viaduct waar ik tijdens het verkennen naar boven kon rijden maar in de wedstrijd niet meer. Het Bossepad was dit keer genadig voor de renners en lag er goed bij. Het draaien en keren ter hoogte van de bouwput, de strada Cantina zorgde dan weer voor een extra dimensie waar het een kwestie van keuzes maken was: ga ik gelijk lopen of rijd ik door tot de bocht en ga dan verder lopen? Het slalomstuk bij de dennenbomen en dan richting de A4 een nieuw stuk in het parcours, de weg oversteken gevolgd door een heen en weer stuk langs de bomen vervolgens het lange snelle stuk langs het water en de laatste tweehonderd meter over het asfalt. Lastig? Neen. Vermoeiend? Ja! Het lijkt makkelijk maar na twee ronden verzuren de benen en dan is het doorbijten met de blik op oneindig. Dit keer werd ik niet gedubbeld maar daardoor moest ik wel een extra ronde rijden. Brian Burggraaf was weer een klasse apart en liet er geen twijfel over bestaan dat hij de man in vorm is. Onbedreigd mocht hij zich laten kronen als keizer van Sloten. Frank Nijssen moest genoegen nemen met plek twee, Patrick Moolenaar mocht de bloemen in ontvangst nemen voor plek drie.

Na de wedstrijden moesten alle prikkers en linten natuurlijk weer verwijderd worden. Om 14:00 uur was alles weer opgeruimd met dank aan aan Frans, Marcel, Paul en Damy. Intussen stond Martin stond bij Olympia nog te wachten op ondergetekende. Stom! Helemaal vergeten! Mijn excuus Martin volgende week zal ik het goedmaken. Donderdag (oudjaarsdag) oliebollencross, inschrijven bij de WVA juryhuis. De jeugd start om 10:00 uur en de overige categorieën om 11:00 uur. Er zijn prijzen in natura voor de eerste drie (oliebollen).

Tot donderdag bij de WVA en zondag bij Olympia!