Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Studionep

Oude knarren koers bij de WVA

[door Ed Bosse en Maurice Willems]

Oude knarren koers bij de WVA

Op maandag 7 maart stonden 17 taaie rakkers om 17:00 uur in het zonnetje klaar voor de start van de eerste 50, 60 en 70+ koers georganiseerd door Jos Geijsel. Voor de start vertelde Jos nog even de spelregels, 2 ronden geneutraliseerd, er worden geen hand en span diensten verleend aan renners uit andere categorieën. Elke categorie sprint apart af.

Een keiharde koers, diverse uitlooppogingen strandde in schoonheid. Met zo’n klein ploegje kan je je niet verstoppen. Bij de 70+ was het Jos Geijsel die in de laatste ronde een vlijmscherpe demarrage pleegde. Jan Helie zag het gebeuren en leek in eerste instantie te berusten in het feit dat een tweede plaats het hoogst haalbare was. Een peptalk van de renners in het peloton was nodig om Jan de moed te geven om te proberen Jos terug te pakken. Jan geselde de pedalen en meter voor meter kwam hij dichterbij, net voor de brug had hij Jos te pakken en won de sprint. Bij de 60+ waren vooral Peter Lammers en Mark Bolkx heel actief, deze mannen konden elkaar waarschijnlijk want zij weken niet van elkaars wiel. Il campionissimo dit jaar nog geen wedstrijd gereden testte zijn onderdanen, zag dat zijn kompanen wellustig met hun krachten smeten en smeedde een geraffineerd plan, want als je de kracht niet hebt is gogme het beste wapen.

Als je de kracht niet hebt is gogme het beste wapen

Vijf zestigers mochten in de sprint uitmaken wie zich als winnaar van de eerste oude knarren koers mocht laten huldigen. Il campionissimo pakte het goede wiel maar werd toch nog bijna verrast door Henk Goes die van achteren in de laatste bocht voor de finish de sprint aanging, il campionissimo op de 11 zijn knieën kraakte, het melkzuur tot in de kaken, langzaam maar zeker werd Henk Goes bijgehaald en overtroefd. het is weer bewezen gogme is beter als kracht en met kracht moet je zuinig omgaan, weet wanneer je het moet gebruiken! De 50+ probeerde de boel te forceren, de ene na de andere uitlooppoging strandde in schoonheid, in het hoofd nog jonge goden maar de benen liegen niet, de kracht van weleer ver te zoeken, wel leuk dat deze mannen ook mee doen geeft een beetje reuring tijdens de koers. Onze bloedeigen Bart van Breemen zeer actief was een maatje te groot voor zijn medestrijders en kwam onbedreigd als eerste over de finish.

Ooggetuigenverslag van Maurice Willems

Prachtig initiatief van Jos Geijsel met mooi, maar de laatste rondes koud weer. De eerste 2 rondes rustig en daarna een uur goed trainen. Na het uur nog 6 rondes met nog 2 rondes voor de 70+, daarna 2 voor de 60+ en de laatste twee voor de 50+. De 70+ was afgesprint en toen gebeurde het. Het spel op de wagen en als arenden zaten zij elkaar te beloeren. Peter Lammers deed veel werk voorin en reed misschien wel iets te veel op kop. ‘Il Campionnissimo’ deed niet teveel, maar zat er bovenop op de 3e stek, link achterom kijkend, zodat hij niet verrast zou worden. Toen plots 2 bochten voor het viaduct kwam Jan van Oosterom als een duvel uit een doosje en sloeg een mooi gat, maar met vereende krachten werd hij op de bult gepakt en liet de moed zakken, want sprinten is niet zijn ding. Wel knap geprobeerd! Nu kwam het aan op het juiste “gogme” en met veel kracht en slimheid lukte het ’Il Campionnissimo’ de eerste bloemen bij de 60+ in de wacht te slepen.

Uitslag 70+
1. Jan Helie
2. Jos Geijsel
3. Jan Jansen

Uitslag 60+
1. il campionissimo
2. Mark Bolkx
3. Henk Goes
4. Co Thelosen
5. Peter Lammers

Uitslag 50+
1. Bart van Breemen
2. Hans Leijnse
3. Jan Mart Elenbaas
4. Patrick Molenaar
5. Tim Bergsma
6. Maurice Willems

Een geslaagde proloog die naar meer smaakt met dank aan Jos Geijsel, Rob Bohte deed ook mee maar trad in de laatste ronden op als jury

Tot volgende week maandag 14 maart om 17:00 uur start. € 2,- inschrijfgeld.